Živinički sport okuplja veliki broj mladih, posebno u sportovima sa loptom.Međutim, svoje mjesto na ovim prostorima ima i tradicionalni Wing Chun Kung fu, koji okuplja sve više mladih u Klubu Mortal Kombat Živinice.

U Klubu pridaju veliki značaj kvalitetnim treninzima, na koje pozivaju i najboje stručnjake svijeta. Svjetski najprizantiji majstor tradicionalnog Wine Chun kung fu, gosp.Cheaung takođe je jedan od njih, koji je održao predavanje o značaju refleksa u ovom borilačkom sportu.

I večeras je u našem gradu i među sportistima Kluba borilačkih vještina Mortal Kombat boravio istaknuti poznavalac Wing Chun Kung fu-SIFU Đore Kostovski, glavni predstavnik Makedonije ispred Svjetske Wing Chun asocijacije.

Kakva saznanja i vještine stiču mladi u ovom Klubu saznajemo od trenera i predsjednika Dražena Pantelića:

„Ovdje mladi izučavaju jednan od najpopularnijih i najefikasniji borilačkih sistema današnjice tradicionalni Wing Chun Kung fu. Klub Mortal Kombat ima za cilj kvalitetnu obuku polaznika, masovan pristup u cilju širenja aktivnosti, te posebna pažnja je na individualnom pristupu, radi bolje kvalitete rada. Član smo i suosnivač Saveza Tradicionalnog Wing Chuna Kung fu-a FBiH. Wing Chun Kung fu spada u red najefikasnijih borilačkih vještina danas. Stil se trenira u izvornoj formi, kako je nastao i prilagođen je uslovima realne borbe. Karakteristike ove vještine su eksplozivan rad cijelog tijela posebno ruku, dinamičnost, fleksibilnost, istovremenost, vrhunska percepcija, koordinacija i niz drugih važnih faktora na koje se direktno ili indirektno utiče trenirajući tradicionalni Wing Chun.

Svima večeras bila je čast što je na treningu svoje vještine pokazao majstor SIFU Đore Kostovski, koji važi za velikog učitelja TWC vještine, a osim večeras, predvodiće treninge i sutra od 10 sati u prostoriji za treninge u zgradi MZ Rudar./Š.G./

Vaš komentar na članak: