KK IBU Spartans:Novi trener Dragan Mičić

Košarkaški klub IBU Spartans dobio je novog trenera.Nakon odlaska Bobana Ninića, na kormilo stručnog štaba ovog živiničkog kluba postavljen je Dragan Mičić.

Mičić je jedan od najcjenjenijih i sigurno najtrofejniji trener kada je riječ o radu sa mladim igračima.

“Nakon uspiješne saradnje sa Bobanom Ninićem, koji je prije nekoliko dana iz Spartansa prešao u KK Promo, sada možemo potvrditi da je ostvarena saradnja sa monogo iskusnijim trenerom Draganom Mičićem-Đerom. Mičić posjeduje ogromno iskustvo u radi sa mladim igračima, a čega u našem klubu ne fali.

Pored uspijeha u KK Borac, KK Servicijum, KK Rukie, vodio je kao selektor U16 reprezentaciju BiH na Europskom prvenstvu A Divizije, te je bio pomoćnik Marku Trbiću U18 reprezentacije kada su ostvarili odličan uspijeh zauzevši 4. mjesto također na Europskom prvenstvu A divizije. Sve ovo garantuje veliki napredak naših mladih momaka. Definitivno da je klubu koji je iznjedrio Livadića, Harbaša, Džafića…, kao i koji u svojim redovima ima mnogo talentovanih momaka, trebao je ovakav trener”, izjavio nam je predsjednik KK IBU Spartans Zlatan Kamberović./Mirza Memić/