KK Konjuh: Put ka ponavljanju istorijskih uspjeha

Tokom ove godine Karate klub Konjuh postigao je značajne rezultate na borilištima širom Bosne i Hercegovine.Ti rezultati su mogli biti i veći, kaže predsjednik ovog uspješbnog kluba dr.Haris Muratović, ali su novci često spriječili mlade karatiste da putuju na udaljenije sportske destinacije.

“Poznato je da je KK Konjuh bio državni prvak u svim kategorijama, juniorskoj, seniorskoj muška i ženska i to je bilo 1995.i 96. godine, kada su karatisti Konjuha izvršili pravu “žetvu” medalja, na domaćoj i međunarodnoj sceni. Marta mjeseca (25. i 26.) u BKC Živinice održava se državno prvenstvo u karateu, na kojem učestvuje 20 klubova i preko 300 karatista. Konjuh osvaja 8 medalja u borbama, od čega su dvije u ekipnoj konkurenciji, zlatna za žensku, a bronzana za mušku ekipu, čime je Konjuh bio najuspješniji na prvenstvu.

Na državnom prvenstvu u Bihaću 23. i 24.aprila 1996.godine, seniori Konjuha postaju državni prvaci. Ali, to je več istorija, a naša je želja da naredne godine postignemo još više nego ove.Dobar signal u tom pravcu je podrška Vlade TK, koja nam je donirala 1500 KM, što će poboljšati naše finansijske mogućnosti za odlaske na važna karate takmičenja”, kaže nam Muratović.

Karate, kao borilački sport je veoma omiljen među mladima.Nadati se da će u narednoj godini biti još veća podrška karatistima Konjuha, kako od Vlade TK, tako i lokalne zajednice, jer to ovi marljivi sportisti zaslužuju, ne samo zato što su bili državni prvaci Bosne i Hercegovine, već što okupljaju veliki broj mladih, sklanjaju ih s ulice i pozitivno djeluju na formiranje mlade ličnosti.

Evo i postignutih rezultata na posljednjen ovogodišnjem takmičenju, održanom u Tuzli.U subotu, 21.decembra, u Tuzli je održano takmičenje u karateu pod nazivom „Trofej Husinski rudar“, u organizaciji KBS Tuzla Sinbra. Na takmičenju je učestvovali 19 klubova i 335 takmičara sa Tuzlnskog kantona.

Učešće na ovom takmičenju su uzeli i takmičari Karate kluba „Konjuh“ Živinice, koji su osvojili ukupno 9 medalja i to 1 srebrnu i 8 bronzanih.

Srebrnu medalju osvojio je Merdanović Salih u disciplini borbe dječaci 12 godina, u kategoriji -37 kg.

Bronzane medalje su osvojili:
1.Merdanović Mirzet u disciplini borbe dječaci 10 godina, u kategoriji -30 kg,
2.Salihović Arnela u disciplini borbe kadetkinje, u kategoriji -54 kg,
3.Mulić Ajla u disciplini borbe kadetkinje, u kategoriji +54 kg,
4.Bojagić Majda u disciplini borbe kadetkinje, u kategoriji -47 kg,
5.Abadžić Rijad u diciplini borbe dječaci 12 godina, u kategoriji -52 kg,
6.Ligić Adis u disciplini borbe juniori, u kategoriji -68 kg,
7.Bojagić Fikret u disciplini kate dječaci žuti pojas 7 godina i
8.Talović Mujo u disciplini borbe dječaci 11 godina, u kategoriji -50 kg.