Karatisti KK Konjuh su na nedavno održanom kantonalnom prvenstvu u Gradačcu osvojili četiri zlatne, četiri srebrne i 3 bronzane medalje. Najsjajnija odličja su pripala Maidu Muriću, Amiru i Kadiru Vrtagiću i Nedimu Kovačeviću.

– Ovo je rezultat upješnog i stručnog rada sa djecom koja ju odlučila da se bave karateom. Osim Škole karatea KK Konjuh, u našem klubu radi Mlađa grupa (za djecu do 12 godina) i Strarija grupa (preko 13 godina), te osnove karate uči oko 300 djece- govori dr Eldar Goletić, trener KK Konjuh, te zaposlenik tuzlanskog Fakulteta za tjelesni odgoj.

Starija grupa Karate kluba „Konjuh“ je naprednija, te ujedno i takmičarska, a kako saznajemo od Goletića, članstvo u ovom klubu čine srodnici ranijih karataša „Konjuha“.

– Nakon što se stariji brat uključi u KK Konjuh, kao i po pravilu, u klub se uključuje i mlađi brat ili sestra- kaže Goletić.

Inače, u KK Konjuh imaju problema sa obezbjeđivanjem sredstava za takmičenje, ali će naredne godino sigurno učestvovati na federalnom prvenstvu u karateu./R.Dž./

Vaš komentar na članak: