Naši mladi košarkaši, kadeti i juniori, nastavljaju pobjedonosni niz bez poraza od početka ovogodišnje sezone. Na žalost najmlađoj selekciji našega kluba ni ovoga vikenda nije to pošlo za rikom. Nadamo se da će to učiniti u narednom kolu. Ekipe Milenniuma gostovale su u Lukavcu kod ekipe KK Lukavac.

U obje konkurencije, kadeti i juiori pobjede nisu dolazile u pitanje niti jednoga trenutka. Pitanje je bilo samo sa koliko koševa razlike. Kadeti su to napravili sa 36 razlike, a juniori sa 12 poena razlike.Glavna strijelac tima i najbolji pojedinac na utakmici kadeta, je i ovaj puta bio mlada nada živiničke košarke Elvis Ahmić sa 26 poena. Ustaljena dva pratioca su bili Hodžić Ademir sa 17 i Adnan Mustafić sa 10 koševa.

Kod juniora trio udarnih momaka Gušić, Kolčaković i Salihović nije dopuštao protivniku nimalo šanse od početka do kraja utakmice. Oni su bili takođe i dvocifreni u ovoj utakmici. Kolčaković Miralem sa 18 koševa i Salihović Nesib sa 18, te Gušić Seid sa 13 koševa.

“Moram da naglasim da su i ostali momci dali znatan udio u ovoj trećoj pobjedi u prvenstvu. Kod PIONIRA ponovo je blistao najmlađi član ekipe Kamberović Nedim sa 14 poena. Na žalost nije imao pomoć ni u jednom raspoloženom suigraču ovaj puta”, rekao je trener Amir Meštrić.

Rezultati danas odigranih utakmica lige mladih TK:
PIONIRI Lukavac-Milennium 28:20 (Kamberović 14, Ramić 2, Đulović 2, Musić 2, Dedić 2)
KADETI Milennium-Lukavac 42:78; Ahmić 26,Hodžić 17;Mustafić 10
JUNIORI Lukavac-Milennium 49:61 ( Salihović 18, Kolčaković 18, Gušić 13, Pavić 3, Hadžikić 4, Gogić 2, Fočaković 2 i Hodžić 1).

Narednog vikenda ekipe Milenniuma su slobodne./Press Milennium/

Vaš komentar na članak: