U okviru posljednjeg kola Lige mladih RKS Tuzla za juniore, odnosno predposljednjeg kola za kadete, naši momci su 7.maja na gostujućem terenu u Gradskoj dvorani u Banovićima odmjerili snage sa svojim vršnjacima, ekipom ABC Basket.

Juniori: 64 – 65 /po četvrtinama 13-20;21-14 ; 11-18 ;19-15/.

Nesvakidašnja scena, u dosta zanimljivoj i dinamičnoj utakmici neizvijesnoj do samog kraja, naši juniori su ipak slavili protiv ABC Basket-a poenima Adrovića u zadnjim sekundama susreta. Raspoloženi za postizanje poena bili su: Trumić, Mustafić, Forčaković po 6 poena, Adrović 3 ujedno poeni za pobjedu, Hodžić M. 19 poena, Hodžić A. 13 poena, Pavić 7, Salihović te Hadžikić po 17 poena. Treba naglasiti da je naša juniorska selekcija završila na trećem mjestu Lige Mladih TK.

Kadeti: 61 – 66

U predposljednjem kolu naši kadeti su rutinski savladali svoje vršnjake iz Banovića i time se učvrstili na trećoj poziciji -ove godine izuzetno interesantne i kvalitetne kadetske Lige mladih u kojoj su se mogli vidjeti veoma talentirani mladići kojima se predviđaju dobre karijere.

U vrlo nezanimljivoj utakmici za pratiti i jedna i druga ekipa su imale problem sa šutevima sa distance ili za tri poena, te je fizička sprema i iskustvo momaka iz Živinica presudila ovaj meč.
Raspoloženi za poene kao i tokom cijele sezone bili su: Ademir Hodžić 22 poena, Elvis Ahmić 15, Eldar Forčaković 13 poena.

Treba pomenuti da naredni vikend i ujedno posljednje kolo naši momci dočekuju KK Silver Kings u Gradskoj dvorani u Živinicama koji su nanijeli poraz u prvom dijelu sezone na svom terenu, te je ovo prava prilika da se naši momci, bez obzira na sigurnu treću poziciju, revanširaju i savladaju svoje vršnjake./E.Hrustemović/

Vaš komentar na članak: