Damir Seidl, vlasnik firme SEDIMONT.EU, koja se bavi auto-industrijom i radi za Audi i BMW, danas je živiničke košarkaše (kadetsku selekciju) Milenniuma obradovao donacijom kompletne opreme (trenerke, dresovii torbe).

Treba istaći da je ovaj Slovenac jutros imao problema na granici u Bosni, te ga je neki radnik Granične policije ucijenio, te naplatio 50 Eura, da bi mogao unijeti opremu za košarkaše Živinica.

“Kao klinac trenirao sam košarku, već dugo pratim Alena Omića, Jusufa Nurkića, Mirzu Begića, Mirzu Teletovića, Sani Čamparu i jos neke druge, koji su iz Bosne. Oduševljen sam djecom iz Živinica, pratim ih zadnjih mjeseci više preko interneta i svog prijatelja Mirnesa, koji mi stalno priča o njima. Dogovorio sam im i turnir u maju u mom rodnom gradu Celju, gdje će nastupiti dvije ekipe iz Slovenije jedna ekipa iz Makedonije i Millennium Živinice. Jutros sam zajedno s kolegom Nedžadom Pandurom imao priliku pratiti i trening, vaša djeca su me fascinirala. Toliko energije, toliko talenata i vjerujem da će od ove djece neki postati i vrhunski košarkaši. Iako u Živinicama imam samo prijatelje, uvijek sam tu da pomognem ovakve i slične stvari, te se nadam da će košarkaši Millenniuma postizati jos bolje rezultate nakon ove moje skormne donacije”, rekao nam je plemeniti darodavac iz Slovenije Damir Seidl.

Kadeti Millenniuma, u znak zahvalnosti, poklonili su Damiru dres na kojem su se svi potpisali, te su mnogo zahvalni i jedva čekaju da sutra u Kladnju istrče na teren u novoj opremi./Press Milenniuma/

Vaš komentar na članak: