KK Millennium: Pionir Elvis Ahmić-stopama Mirze Teletovića

mirza

Elvis Ahmić je član KK Millenniuma, sa 13 godina već kao pred-pionir nastupa za pionirsku selekciju, gdje nastupaju igrači rođeni 2000. godine, što dovoljno govori o njegovom talentu. Košarku je počeo trenirati prošle godine, na preporuku trenera Mirnesa Muminovića, koji ga također trenira u selekciji pionira.

“Ovaj dječak je postao noćna mora za protivničke ekipe, s kojim igra Millennium. U prosjeku bilježi 24 poena po utakmici, iako su četvrtine u pionirskim selekcijama po 8 minuta. Ahmić uspijeva postizati veliki broj poena, asistencija, te skokova. Već sada vrlo često nastupa i za kadetsku selekciju Millenniuma, te igra sa igračima koji su od njega stariji 2 do 3 godine. Takođe trener seniora ovog velikog talenta planira uvrstiti u seniorski sastav, čime bi tako postao najmlađi prvotimac  u Bosni i Hercegovini” kaže Elvisov trener Mirnes Muminović.

Danas je u Lukavcu u igri protiv Radničkog Elvis Ahmić postigao 28 koševa i 7 asistencija. Uz reprezentativca Jusufa Nurkića i Mirzu Bulića, ovo je sigurno još jedan dragulj Millenniuma, koji dokazuje da je ovaj klub nepresušan izvor košarkaških talenata./Š.G./