Juče je u Sportsko privrednom kulturnom centru u Gradačcu, u organizaciji Kluba borolačkih sportova Zmaj -Gradačac, održano takmičenje u karateu u uzrasnim kategorijama djeca od 6 do 13 godina, kadeti i juniori i seniori kate i borbe pojedinačno i ekipno. Na ovom takmičenju učešće je uzelo oko 562 takmičara iz 27 klubova.

Za Karate klub Šotokan nastupilo je 18 takmičara u pojedinačnim kategorijama. Naši takmičari su ostvarili zapažen rezultat osvojivši: 1 zlatnu, 2 srebrne i 13 bronzanih medalja.

ZA KK ŠOTOKAN zlatnu medalju osvojio je Emrah Mušanović.

Srebrne medalje osvojili su:

-Vrtagić Amila i
-Durić Abdulah.

Bronzane medalje osvojili su:
-Bešić Adin
-Numanović Anida
-Ćasurović Džemal
-Ćasurović Sejfo
-Šepić Hazim
-Šljivić Halima
-Kuduzović Melina
-Pepić Lejla
-Đulović Emela
-Vrtagić Suada
-Nukić Belma
-Korajac Halid
-Đogić Mehmed

KK ŠOTOKAN Živinice nastavlja sa dobrim rezultatima, što pokazuje rezultat sa ovog takmičenja koje je održano u Gradačcu i polaganja koje je održano u Travniku.Karate klub ŠOTOKAN će sa svojim takmičarima nastupiti na Federalnom takmičenju koje ce biti održano u Tuzli i nadamo se da će naši takmičari i na tom takmičenju pokazati svoj kvalitet, te se okititi nekom od medalja i uspješno završiti ovu takmičarsku godinu.

Na polaganju za majstarsaka zvanja koje je održano u Travniku, u organizaciji Karate saveza BiH, polaganju je prisustvovao i Ahmo Bojić i pred komisijom u sastavu, Fejzić Mirsad 9.DAN, Mujo Gec 8. DAN, Rašid Tihak 6. DAN, uspješno položio za crni pojas 3.DAN.Pripreme su bile naporne i duge, ali se isplatilo, pa je klub bogatiji za još jedno majstorsko zvanje.

Karate klub ŠOTOKAN planira u januaru za 1. i 2. DAN izvesti novih 5 kandidata i nadamo se da će uspješno položiti ono za čim teži svaki karatista, da poslije puno rada i znoja sveže crni pojas i postane karate majstor.

Zahvaljujemo se ovim putem podršci roditelja naših članova, našem sponzoru ATRIJUS PROJEKT Živinice, koji su uz nas tokom cijele godine. Naravno za sve uspjehe i takmičarske rezultate zaslužni su i naši treneri: Ahmo Bojić, Đogić Hasan, Ćasurović Emrah, Nuhanović Edina i Ahmet Bulić./Press KK Šotokan Živinice/

Vaš komentar na članak: