U Sportskom privrednom i kulturnom centru MEJDAN u Tuzli, u organizaciji KBS „Tuzla Sinbra“, održano je 19.međunarodno takmičenje u karateu u uzrasnim kategorijama djeca od 6 do 13 godina, kadeti i juniori i seniori kate i borbe pojedinačno i ekipno. Na ovom takmičenju učešće je uzelo oko 700 takmičara iz 62 kluba iz Bosne i Hercegovine,Slovenije,Hrvatske,Srbije i Crne Gore.

Za Karate klub Šotokan nastupilo je 21 takmičar u pojedinačnim kategorijama. Naši takmičari su ostvarili odličan rezultat osvojivši: 1 zlatnu, 4 srebrene i 12 bronzanih medalja.

ZA KARATE KLUB “ŠOTOKAN” ZLATNU MEDALJU OSVOJIO JE:
-Kalajevac Muharem

Srebrnu medalju osvojili su :
-Mušaović Emrah
-Šljivić Halima
-Begić Ahmed
-Hukić Ramela

Bronzanu medalju osvojili su
-Nukić Belma
-Mušanović Maid
-Numanović Anida
-Ćasurović Džemal
-Ćasurović Sejfo
-Mušanović Emrah
-Dedić Ajdin
-Mešanović Zerina
-Korajac Halid
-Mešić Amila
-Hamidović Anela
-Durić Abdulah
K.K. ŠOTOKAN Živinice nastavlja sa dobrim rezultatima što pokazuje rezultat sa ovog međunarednog takmičenja koje je održano u Tuzli koje važi za jedno od najjačih takmičenja na Balkanu kako po takmičarskom kadru tako i po kvalitetnoj organizaciji takmičenja.

Karate klub ŠOTOKAN 25.marta 2018,god. bit će domaćin 1. Kola kantonalne lige Tuzlanskog kantona i Regionlnog takmičenja za djecu od 6 do 14 godina,kadete i kadetkinje,juniore i juniorke ,Seniore i seniorke u borbama i katama pojedinačno i ekipno.Ova sportska manifestacija će se održati u gradskoj dvorani općine Živinice.Dođite i uživajte u borilačkim vještinama .

Zahvaljujemo se ovim putem podršci roditelja naših članova i našem sponzoru ATRIJUS PROJEKT.Naravno za sve uspjehe i takmičarske rezultate zaslužni su i naši treneri:
-Bojić Ahmo ,Bulić Ahmet,Ćasurović Emrah,Bulić Hanifa, Bošnjaković Amila i Adelisa i Nuhanović Edina./Ahmo Bojić-predsjednik KK Šotokan/

Vaš komentar na članak: