Juče je u Sportskoj dvorani Srebrenik, u organizaciji Karate Kluba „1.Mart srebrenik“, održan KUP BiH u karateu. Takmičenjeje održano u uzrasnim kategorijama djeca od 6 do 13 godina, kadeti i juniori i seniori kate i borbe pojedinačno i ekipno. Na ovom takmičenju učešće je uzelo oko 638 takmičara iz 48 klubova iz Bosne i Hercegovine.

Za Karate klub Šotokan nastupilo je 22 takmičara u pojedinačnim kategorijama. Naši takmičari su ostvarili odličan rezultat osvojivši: 3 zlatne, 3 srebrene i 8 bronzanih medalja.

ZA KARATE KLUB “ŠOTOKAN” ZLATNE MEDALJE SU OSVOJILI:
-Durić Abdulah
-Talović Almin
-Kalajevac Anes

Srebrne medalje osvojili su:
-Pašić Belma
-Šepić Hazim
-Šehić Seldin

BRONZANE MEDALJE SU OSVOJILI
-Bešić Emina
-Šljivić Halima
-Mušanović Emrah
-Talović Lejla
-Halilčević Ajdin
-Đogić Mehmed
-Vrtagić Amila
-Kuduzović Melina

K.K. ŠOTOKAN Živinice nastavlja sa dobrim rezultatima što pokazuje rezultat sa ovog takmičenja koje je održano u Srebreniku koje važi za jedno od najjačih takmičenja u BiH kako po takmičarskom kadru tako i po kvalitetnoj organizaciji takmičenja.

Karate klub ŠOTOKAN je sa 22 takmičara bio jedini predstavnik opštine Živinice na KUP-u BiH u karateu. Naši takmičari su u veoma jakoj konkurenciji postigli veoma dobre rezultate i osvojili 14 medalja.

Karate klub ŠOTOKAN će 25.marta biti domaćin 1. Kola kantonalne lige TK i Regionlnog takmičenja za djecu od 6 do 14 godina,kadete i kadetkinje,juniore i juniorke u borbama i katama pojedinačno i ekipno.Ova sportska manifestacija će se održati u Gradskoj dvorani Živinice.Dođite i uživajte u borilačkim vještinama ./predsjednik KK Šotokan Ahmo Bojić/

Vaš komentar na članak: