Juče je u Gradskoj dvorani Živinice održano 1.kolo Lige TK u karateu, na kome su nastupila djeca od 6 do 13 godina -kadeti i kadetkinje u BORBAMA i KATAMA. Na ovom takmičenju učešće je uzelo oko 550 takmičara iz 17 klubova Tuzlanskog kantona, među kojima je bio i zapažen nastup karatista KK Šotokan Živinice, kojeg je predstavljalo 17 takmičara i ekipa KADETI.

Naši takmičari ostvarili su odličan rezultat osvojivši 20 medalja od toga: 10 zlatnih, 4 srebrene i 6 bronzanih .

ZA Karate klub “ŠOTOKAN” ZLATNE MEDALJE SU OSVOJILI Adi Dedić, Ajdin Halilčević i Anes Kalajevac ( sva trojica su osvajači po dvije zlatne medalje), te Hasan Đogić, Belma Pašić, Amira Ferizović i Emir Mujčić po jednu zlatnu medalju.

Srebrne medalje osvojili su Amira Bojić, Ajla Beširović Ajlla, Derva Bojić i Hazim Šepić.

Bronzane medalje osvojili su Emrah Mušanović Emrah, Ermin Kalajevac, Halima Šljivić, Amila Vrtagić, Advija Mušić i Eldina Korajac.

U nedjelju 24.04.2016.god.u Gradskoj dvorani Živinice održano je 1.kolo kantonalne karate lige. 1. mjesto pripalo je KBS SINBRA-TUZLA, 2. mjesto je pripalo Klubu borilačkih sportova WINER iz Tuzle, a 3. mjesto Karate klubu ŠOTOKAN Živinice.

“I ovaj put naši takmičari su sa ponosom predstavljali naš klub i našu opštinu i po kozna koji put pokazali i dokazali da su u samom vrhu u ovoj plemenitoj borilačkoj vještini na našem kantonu.

Pred nama je još dosta takmičenja i potrudit ćemo se da nastavimo sa ovako dobrim rezultatima.Nastojat ćemo davati što više šansu novim i mlađim takmičarima, da i oni osjete čari borbe i slast pobjede.Da osjete kakav je osjećaj biti najbolji u nečemu, a to se postiže samo sa puno rada i odricanja.
Veliki rezultati dolaze poslije teškog i napornog rada, puno treninga i odricanja”, rekao nam je predsjednik KK Šotokan Ahmo Bojić, nakon velikog uspjeha karatista ovbog kluba.

Vaš komentar na članak: