U nedjelju,7.marta, u Sportskoj dvorani Osnovne škole u Klokotnici, u organizaciji Karate Kluba DOBOJ-ISTOK, održano je 2. kolo kantonalne karate lige i regionalno takmičenje u karateu u uzrasnim kategorijama djeca od 6 do 13 godina, kadeti i juniori i seniori kate i borbe pojedinačno i ekipno. Na ovom takmičenju učešće je uzelo 473 takmičara iz 25 klubova.

Za Karate klub Šotokan nastupilo je 7 takmičara u pojedinačnim kategorijama. Naši takmičari su ostvarili odličan rezultat osvojivši: 2 zlatne, 3 srebrenei 2 bronzane medalje.

ZA KARATE KLUB “ŠOTOKAN” ZLATNE MEDALJE SU OSVOJILI:
-Pašić Belma
-Durić Abdulah

Srebrne medalje osvojili su:
-Šljivić Halima
-Mušanović Emrah
-Šepić Hazim

BRONZANE MEDALJE SU OSVOJILI
–Ferizović Amira
-Kalajevac Anes

K.K. ŠOTOKAN Živinice nastavlja sa dobrim rezultatima što pokazuje rezultat sa ovog takmičenja koje je održano u Klokotnici.Karate klub ŠOTOKAN će 14.marta sa svojim takmičarima nastupiti na međunarodnom takmičenju 8. USORA KUP.Potrudit ce mo se da nastavimo sa dobrim rezultatima i da ostanemo u samom vrhu BiH karate sporta.

Zahvaljujemo se ovim putem podršci roditelja naših članova,našim sponzorima LOGCAP TRAVEL i ATRIJUS PROJEKT koji su bili uz nas tokom cijele godine i bez čije pomoći mi ne bi smo mogli ostvariti ovakav uspjeh.Naravno za sve uspjehe i takmičarske rezultate zaslužni su i naši treneri:
-Bulić Ahmet, Đogić Hasan,Ćasurović Emrah i Bulić Hanifa./predsjednik Ahmo Bojić/

Vaš komentar na članak: