KK Šotokan: Osvojili tri medalje u Tuzli

 

U subotu, 25.novembra, u Sportsko privrednom kulturnom centru u Tuzli, u organizaciji Kluba borolačkih sportova “Winer”,održano je takmičenje u karateu u uzrasnim kategorijama djeca od 6 do 13 godina, kadeti i juniori i seniori kate i borbe pojedinačno i ekipno. Na ovom takmičenju učešće je uzelo oko 500 takmičara iz 35 klubova iz BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske.

Za Karate klub Šotokan nastupilo je 3 takmičara u pojedinačnim kategorijama. Naši takmičari su ostvarili odličan rezultat osvojivši: 1 zlatnu i 2 bronzane medalje.

Za Šotokan zlatnu medalju je osvojila Belma Pašić, dok su bronzane medalje osvojili Ajdin Halilčević i Anes Kalajevac.

KK Šotokan Živinice nastavlja sa dobrim rezultatima, što pokazuje rezultat sa ovog takmičenja koje je održano u Tuzli.

Karate klub Šotokan će 3.decembra sa svojim takmičarima nastupiti na Kantonalnom takmičenju u Gradačcu, pa polovinom decembra na Federalnom takmičenju. Naši najbolji takmičari će na zimskim seminarima za majstorska zvanja, koji će biti održani u Travniku i Sarajevu, nastupiti i potruditi se da svoj dugogudišnji rad i trud zaokruže sa crnim pojasom. Pripreme za predstojeće aktivnosti su u toku i nadamo se da će Šotokan Živinice biti bogatiji za još nekoliko majstorskih zvanja.

Zahvaljujemo se ovim putem podršci roditelja naših članova, našem sponzoru ATRIJUS PROJEKT Živinice, koji su bili uz nas tokom cijele godine i bez čije pomoći mi ne bi mogli ostvariti ovakav uspjeh.Naravno za sve uspjehe i takmičarske rezultate zaslužni su i naši treneri: Ahmet Bulić, Hasan Đogić, Emrah Ćasurović i Hanifa Bulić./Ahmo Bojić-predsjednik KK Šotokan Živinice/