U nedjelju, 12.februara, u Sportskom privrednom kulturnom centru MEJDAN u Tuzli, u organizaciji Karate Kluba „DO“, održano je 2.Međunarodno takmičenje u karateu u uzrasnim kategorijama djeca od 6 do 13 godina, kadeti i juniori i seniori kate i borbe pojedinačno i ekipno. Na ovom takmičenju učešće je uzelo oko 760 takmičara iz 62 kluba iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Za Karate klub Šotokan nastupilo je 13 takmičara u pojedinačnim kategorijama. Naši takmičari su ostvarili odličan rezultat osvojivši: 2 zlatne, 1 srebrenu i 6 bronzanih medalja.

ZA KARATE KLUB “ŠOTOKAN” ZLATNE MEDALJE SU OSVOJILI:
-Šljivić Halima
-Pašić Belma

Srebrnu medalju osvojila je:
-Vrtagić Amila

BRONZANE MEDALJE SU OSVOJILI
-Šepić Hazim
-Halilčević Lamija
-Talović Lejla
-Talović Almin
-Kalajevac Anes
-Mušanović Emrah

Iza K.K. ŠOTOKAN je veoma uspješna godina sa puno osvojenih medalja i pehara,položenih majstorskih zvanja,državnih sudijskih licenci,licenci za ispitivače, državnih trenerskih licenci,općinskih priznanja za postignute sportske i trenerske rezultate.Treneri i takmičari K.K. ŠOTOKAN ne sjede po kafićima i kladionicama nego svaki slobodan trenutak provode u sali i treniraju i pripremaju za takmičenje.Svi oni koji misle da su “dobri treneri” ili zasluženi sportski radnici koji samo znaju da prate sportske rezultate, a ne da ih i sami prave sa svojim takmičarima, red bi bio da se posvete treningu a ne ogovaranju.Nagrade se dobijaju za postignute rezultate u SPORTU a ne za ispijanje kafe, lobiranje i ogovaranje.

Zahvaljujemo se ovim putem podršci roditelja naših članova,našim sponzorima LOGCAP TRAVEL i ATRIJUS PROJEKT. koji su bili uz nas tokom cijele godine i bez čije pomoći mi ne bi mogli ostvariti ovakav uspjeh.Nadamo se da će i ove godine biti uz nas i naše takmičare i pomoći nam da ponovimo ovakav uspjeh./Ahmo Bojić-predsjednik kluba/

Vaš komentar na članak: