KK Šotokan: Uspjesi u Kantonalnoj ligi “Gračanica 2017”

Takmičari Karate kluba “Šotokan” Živinice su u nedjelju, 4.maja, učestvovali na 3. Kantonalnom – Regionalnom karate turniru,koji je održano u Gračanici, u Sportskoj dvorani “Luke”, povodom obilježavanja Dana općine Gračanica.

Tehnički organizator turnira je Karate klub “Gračanica” Gračanica, u saradnji sa Karate savezom Tuzlanskog kantona i Karate savezom Federacije BiH. Na turniru je nastupilo 420 takmičara iz 23 kluba u pionirskim selekcijama- djeca od 6 do 13 godina, kadeti i juniori u katama i borbama pojedinačno i ekipno.

Za Karate klub “Šotokan” nastupilo je 11 takmičara. Naši takmičari su ostvarili odličan rezultat osvojivši: četiri zlatne, jednu sreberenu i šest bronzanih medalja.

Zlatne medalje osvojili su Belma Pašić, Eldina Korajac, Halima Šljivić i Hazim Šepić.

Sreberenu medalju osvojila je Lejla Pepić .

Bronzane medalje osvojili su Melina Kuduzović, Adna Aličić, Emir Dedić, Emrah Mušanović, Mustafa Kozarević i Azur Redžić.

Uprava kluba još jednom upućuje čestitke svim takmičarima koji su jošjednom opravdali naša očekivanja i koji su dokazali da je K.K “Šotokan” ozbiljan klub, koji svoj rad na svakom takmičenju kruniše medaljama i odličnim rezultatima, što pokazuje rezultat sa ovog takmičenja.

Ispred nas je još puno nadolazećih takmičenja i potrudit ćemo se da i dalje nastavimo sa ovako dobrim rezultatima i da ostanemo u samom vrhu BiH karate sporta.

Zahvaljujemo se ovim putem podršci roditelja naših članova, našem sponzoru ATRIJUS PROJEKT, koji je uvijek uz nas tokom cijele godinei bez čije pomoći mi ne bi mogli ostvariti ovakav uspjeh. Naravno, za sve uspjehe i takmičarske rezultate zaslužni su i našitreneri: Bojić Ahmo, Bulić Ahmet, Đogić Hasan, Ćasurović Emrah, Bošnjaković Amila, Bulić Hanifa, Bošnjaković Adelisa i Talović Elvir./predsjednik KK Šotokan Ahmo Bojić/