U odličnoj organizaciji povodom obilježavanja manifestacije “Dani općine Lukavac” u nedjelju, 17.09.2017.godine, Karate klub “Sensei” Turija organizovao je Karate kup “Lukavac 2017”.

Na ovom izuzetno jakom turniru nastupilo je 500 takmičara iz 36 karate klubova iz Bosne i Hercegovine i regiona, koji su se takmičili u katama i borbama, pojedinačno i ekipno.

Za Karate klub “Šotokan” Živinice nastupilo je 19 takmičara. Naši takmičari su ostvarili odličan rezultat osvojivši 8 medalja: tri zlatne, četiri sreberene i jednu bronzanu medalju.

Zlatne medalje osvojili su : Belma Pašić, Eldina Korajac i Halima Šljivić.

Srebrene medalje osvojili su: Durić Abdulah, Aličić Adna, Kuduzović Melina i Đogić Mehmed.

Bronzanu medalju osvojio je Dedić Emir.

Uprava kluba upućuje čestitke svim takmičarima koji su još jednom opravdali naša očekivanja, a svim našim ostalim takmičarima želimo više sportske sreće na narednim turnirima.Ispred nas je još puno nadolazećih takmičenja i potrudit ćemo se da i dalje nastavimo sa dobrim rezultatima i da ostanemo u samom vrhu BiH karate sporta.

Zahvaljujemo se ovim putem podršci roditelja naših članova, našem sponzoru ATRIJUS PROJEKT, Općinskom vijećniku Elviri Nuhanović, koji su uvijek uz nas tokom cijele godine i bez čije pomoći mi ne bi mogli ostvariti ovakav uspjeh.

Naravno, za sve uspjehe i takmičarske rezultate zaslužni su i naši treneri: Bojić Ahmo, Ćasurović Emrah, Bulić Ahmet, Bulić Hanifa, Bošnjaković Amila i Bošnjaković Adelisa./predsjednik KK Šotokan Ahmo Bojić/.

Vaš komentar na članak: