KK Živinice bio domaćin Šampionata BiH i Kupa Bingo

Juče je na stazi KK Živinice, u organizaciji auto 4×4 cluba Sarajevo i SAMS-a BiH, uz nesebičnu pomoć TUZAMK Tuzla i KK Živinice, vožena treća ujedno i završna karting trka.

Trka se boduje za Šampionat Bosne i Hercegovine i za Karting kup Bingo 2017. Karting trka, zahvaljujući svim učesnicima i organizatorima, je proglašena kao najuspiješnija u 2017. godini.

Vrijeme je bilo naklonjeno vozačima, kao i mnogobrojnoj publici, staza dužine 600 m i suh asvalt su dali dodatni adrenalin mladim vozačima da pokažu svoje vozačke sposobnosti i odmah nakon verifikacije takmičara pristupilo se mjerenju vremena za startne pozicije.Trka je počela po najavljenoj satnici u 12 h, a prvu trku su vozili vozači klasi 1A, a pobjednik i prvo mjestou ovoj klasi je Melina Tučić, drugo mjesto je osvojio Alem Đulović, dok je na trećem mjestu bio Vedad Bekić.

Druga trka klasa 1B završena je slledećim redoslledom: prvo mjesto osvojio je Dino Mujanović, drugi kroz cilj je prošao Adin Ferizović, koji je iza sebe imao veom blizu trećeplasiranog Abaza Đulovića.

Klasa 2A je rezervisana za malo starije vozače, a u ovoj klasi je kao pobjednik kroz cilj prvi prošao Muhamed Bureković, drugo mjesto osvojio je Amir Ajdaslić, treći je bio Sandro Tešanoić i četvrti Enis Soljankić.

Klasa 3 ICA Junior je ujedno i najjača klasa u ovom takmičenju. Pobjednik sa osvojenim prvim mjestom je Enis Soljankić, drugoplasirani je Sandro Tešanović, na trećem mjestu je Muhamed Bureković i četvrti je završio Amir Ajdaslić.

Izvan oficielnog takmičenja van kunkurencije revijalno su vozili Bakir Hamzić, Mirza Osmančević i Amer Zonić, a za njihov trud organizator trke ih je nagradio sa medaljama za Ferplej vozače i diplomama za učešće na trci.

Medalju za najbrži krug trke zaslužno je dodijeljena Enisu Soljankiću.

Zahvalnice za pomoć u organizaciji karting trke dodijeljene su za BINGO, NIPEX, KK ŽIVINICE, kao i najzaslužnijim pojedincima Enveru Nišiću i Zijadu Loniću./Ševal Bajrić/