U subotu u popodnevnom terminu odigrane su dvije od tri utakmice sedmog kola A2 lige Federacije Bosne i Hercegovine. Sastali su se KK “Živinice” i KK “Litva”, te KK “Cazin” i KK “Gračanica”.
Košarkaši iz Živinica nervozno su ušli u utakmicu. Nekoliko grešaka rezultiralo je vodstvom gostiju, 20-16.U drugoj četvrtini velikom serijom od 11-0 domaćini prelaze u vođstvo koje su konstantno povećavali do kraja. Interesantno je da u drugoj četvrtini košarkaši Litve nisu imali poene iz igre. Svih osam poena su postigli sa linije slobodnih bacanja.
Treća i četvrta četvrtina utakmice su se igrale za publiku. Veliki broj kontri i lijepih poteza, proigravanja. Na kraju, konačan rezultat je bio 97:50 u korist domaćina. Trener ekipe, Edin Užičanin, u ovoj utakmici veliku minutažu je dao igračima koji su u dosadašnjem dijelu igrali malo ili nikako, a oni su odgovorili poenima, velikom borbenošću i zalaganjem na terenu.

Užičanin za ovu utakmicu nije mogao računati na Adu Korkutovića zbog suspenzije i Amira Omerovića zbog povrede. Adnan Đulović je bio na klupi ali nije igrao. Također, u ekipi nije bilo niti kapitena tima, Endina Imamovića, koji je nedavno izgubio oca, Fahrudina Imamovića-Fajku člana Uprave i najvjernijeg navijača Kluba.

Najefikasniji igrač utakmice je bio Nedim Mazalović sa postignuta 24 poena (12×2 pts, 2×1 pts), a pratio ga je Denis Meštrić koji je postigao 21 poen (4x3pts, 3x2pts, 3x1pts). Kod gostujućih košarkaša raspoloženi su bili Edin Demirović i Midhat Dostović. Demirović je postigao 17 poena (5×2 pts, 7×1 pts), a Dostović 15 poena (1×3 pts, 2×2 pts, 8×1 pts).

Pred sami početak utakmice, odata je počast članu Uprave Fahrudinu Imamoviću i košarkašu Ahmedu Muratoviću.

U drugoj utakmici, KK “Gračanica” ubjedljivo je savladao u gostima košarkaše Cazina. Konačan rezultat je bio 76-105.

Na tabeli, na prvoj poziciji nakon sedam kola se nalaze košarkaši Živinica, sa omjerom od pet pobjeda i jednim porazom, a košarkaši Litve su plasirani na pretposljednju poziciju sa omjerom od jedne pobjede i pet poraza./M_H.Muratović/

Vaš komentar na članak: