KK Živinice: Novi trener Ozren Selesković

Nakon obavljenih razgovora sa članovima Uprave KK Živinice, na obostrano zadovoljstvo, postignut je dogovor i sporazum da Ozren Selesković preuzme vođenje i bude prvi trener KK Živinice.

Naime, radi se o treneru koji iza sebe ima ogromno trenersko iskustvo.
Ozren Selesković je rođen 1961. godine, profesor sporta, vlasnik i glavni trener Košarkaškog kluba ABC BASKET, koji već dugi niz godina postiže zapažene rezultate na kantonalnom i državnom nivou, te trener poznat po kvalitetnom radu sa mladim igračima i mlađim selekcijama.

Do sada trener nekoliko bosansko-hercegovačkih prvoligaških klubova (SLOBODA DITA, BRČKO, ZMAJ OD BOSNE, BIHAĆ), trener i sa internacionalnim iskustvom (radio u Rumunija, Slovenija), a svakako najpoznatiji po radu sa Jusufom Nurkićem,Alenom Omićem i Ismetom Sejfićem koji su napravili uspješne košarkaške karijere.

Dakle, radi se o iskusnom i provjerenom treneru, koji će sigurno dati veliki doprinos u razvoju KK Živinice, a posebno mladih igrača na koje će se staviti poseban akcenat u budućem periodu.

Pored toga što će Ozren Selesković biti trener seniorske ekipe, dogovoreno je da će biti i koordinator svim mlađih kategorija u klubu, što će svakako biti pozitivna stvar i dobra osnova mladim igračima u napredovanju.Angažovanjem Ozrena Seleskovića za trenera i koordinatora svih mlađih kategorija, KK Živinice želi dugoročno raditi na izgradnji mladih igrača, pružiti šansu mladim i perspektivnim igračima, koji će moći kroz stručan rad ostvariti i zapažene košarkaške karijere./UPRAVA KK ŽIVINICE-predsjednik Miki Halil Muratović/