KK Živinice: Održana press konferencija

Povodom velikog uspjeha u protekloj prvenstvenoj sezoni danas je uprava Košarkaškog kluba Živinice održala press konferenciju na kojoj su govorili predsjednik Halil Muratović, član uprave Dženad Hodžić, trener Edo Užičanin i najbolji košarkaš Ado Korkutović.

“Upravo završena sezona donijela je istorijske uspjehe košarkaškom sportu u našem gradu. Nakon osvajanja prvog mjesta u A2 ligi, uslijedule su kvalifikacije, koje smo uspješno okončali i plasirali se u A1 ligu Federacije BiH. Zahvaljujem se upravi, košarkašima i svima koji su na bilo koji način pomogli da istrajemo u našim nastojanjima i plasiramo se po prvi puta u ovako jaku ligu košarkaša”, rekao je Halil Muratović.

U nastavku press konferencije prisutnim predstavnicima medija obratio se član uprave Dženad Hodžić:

“Po prvi puta naš grad je dobio predstavnika u A1 ligi FBiH i to je istorijski uspjeh našeg sporta.Klub smo osnovali 2016.godine, sa tadašnjim predsjednikom Denisom Kadrićem. Međutim, u prvoj sezoni osvajamo treće mjesto, ali je potom sve stalo, a u klupskoj kasi je dug narastao na 20 hiljada KM.Nismo odustali i uhvatili smo se u borbu protiv svih teškoća, konsolidovali upravu i ekipu, te minule sezone startovali, ali s ciljem da okupimo mlade igrače, te one koji su napustili Živinice, tako da smo vlastitim snagama došli do velikog trijumfa.Značajan je bio povratak Ade Korkutovića i trenera Ede Užičanina, okupili smo sponzore, tako da je sve postavljeno na svoje mjesto pa ni rezultat nije izostao”.Uz pomoć loklanih vlasti i naših sponzora postigli smo ovaj istorijski uspjeh”.

Edin Užičanin se osvrnuo na proteklu sezonu u kojoj je njegova ekipa izgubila samo dva meča:

“Mada nam u početku nije bio cilj osvajanje prvog mjesta i odemo u A1 ligu, ipak smo iskoristili ukazanu priliku i popeli se na krov. Raduje da okosnicu ekipe sačinjavaju domaći igrači, jer nam je cilj da uspjehe postižemo osloncem na vlastite snage.Samo tako možmo dobiti jak klub, što se i pokazalo. Da bi održali trend uspješnosti moramo se osloniti na rad s mlađim kategorijama i osigurati kontinuitet. Tako će uskoro, 26.maja, početi Ljetna škola košarke, koja je besplatana, u trajanju od jedan mjesec, a potom ćemo od jeseni imati i Školu košarke, što je naša budućnost”.

Košarkaš Ado Korkutović jedan je od najboljih cijele lige, po utakmici zna postići i preko 50 koševa.Današnji press je iskoristio da se zahvali sponzorima na velikoj podršci i obećao nove koševe, a to znači nove uspjehe KK Živinice./Š.G./