Primjer dobrih igrara i rezultata KK Živinice na pravi način pokazuju da se sportska dešavanju u Živinicama dižu na viši nivo. U pripremnom periodu KK Živinice je odigrao tri susreta, u jednom je poražen, dok su nakon dvije utakmice živinički košarkaši izašli kao pobjednici. Živiničani su poraženi u susretu protiv sarajevskog drugoligaša KK Burch, te pobijedili druligaša KK Gradina i RS prvoligaša. KK Rudar iz Ugljevika.

U prvom susretu nastavka Prvenstva treće lige BiH košarkaši iz Živinica su u živiničkoj dvorani pred oko 400 gledalaca ubjedljivo savladali ekipu Želje iz Bihaća (83:57).

– Mnogo toga se u posljednje vrijeme desilo u i oko kluba. Stvorila se pozitivna atmosfera i posložile su se kockice. U posljednje vrijeme su se se u ekipu vratili naši stari igrači, koji su nam sada bili jako potrebni. Za trenera se vratio trener Edin Užičanin, a kao igračka pojačanja Adnan Ismailovski (1996.) i Remzudin Hasić (1991.), centar, koji je do sada nastupao za KK Gradinu uz Srebrenik, OKK Student iz Sarajeva i KK Slobodu iz Tuzle- govori predsjednik KK Živinice Halil Miki Muratović, te dodaje kako se napravio kostur ekipe uz spoj mladosti i iskustva, kao i da je cilj ovog kolektiva zadržati prvo mjesto ili obezbjediti play of za ulazak u viši takmičarski rang.

U narednom prvenstvenom kolu, sad u nedjelju, košarkaši KK Živinice na megdan idu kod izuzetno jake ekipe KK Gračanica.

– Ovaj je tim posebno neugodan na domaćem terenu. To je jedna mlada i perspektivna ekipa,sa par starijih pojačanja. Uzdamo se u pobjedu i ostanak na prvom mjestu- veli nam Muratović./Rasim Džeko/

Vaš komentar na članak: