Novi Košarkaški klub Spartans Basket organizovao je -BASKETBALL TURNIR- u Živinicama. Bilo je predviđeno da se turnir održi na renoviranom terenu Mješovite srednje škole, ali je zbog lošeg vremena turnir danas otvoren u sali za tjelesni odgoj MSŠ Živinice.

Turnir je proglasio otovrenim poznati sportski radnik i profesor tjelesnog odgoja i sporta Zlatan Kamberović. Poželio je učesnicima turnira uspjeh i lijepo druženje.

“Sam turnir privukao je veliku pažnju mladih našeg garda, a prijavljeno je 15 ekipa, ne samo iz Živinica već i iz drugih BH gradova”, rekla nam je Elma Husejnović iz Organiozacionog odbora.

Prema rječima sportskog radnika i osnivača KK Spartans Basket Mirze Memića jedan od ciljeva organizacije turnira bio je da se renovira poligon MSŠ Živinice, koji je nekada bio stjecišrte sportskih dešavanja u gradu. Renoviranje terena uspješno je završeno i to ostaje gradu na poklon, koji će poslužiti mladima za bavljenje sportom i korisno upražnjavanje slobodnog vremena. Takođe, od velike koristi bit će i živiničkim srednjim školama.

Prva utakmica počela je danas oko 17 sati, igra se na jedan koš, a ekipe sačinjavaju po tri igrača. Fond novčanih nagrada za učesnike iznosi hiljadu KM, a osim ekipama predviđene su nagrade za revijalne nastupe-zakucavanje i šutevi za trice.

Voditelj turnira je popularni glumac, stand up komičar i radio voditelj Hazim Mujčinović./Š.G./

Vaš komentar na članak: