Veliko košarkaško ime koje je porijeklom iz obližnjeg Priluka Damir Mulaomerović, čija je karijera počela u tuzlanskoj Slobodi, postao je selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine. Damir je kao omladinac bio najperspektivniji mladi košarkaš bivše Jugoslavije. Damirov otac Kasim na vrijeme se pobrinuo da mu nađe angažman, te je ovaj daroviti košarkaš zaigrao u zagrebačkoj Ciboni.

Ne dugo zatim igrao je rame uz rame do Kukoča, Rađe i ostalih asova reprezentacije Hrvatske. Talenat i velike igre vode ga u velike klubove, kao što su Real Madrid, Cibona, Efes Pilsen i Panatenaikos, gdje je sa Bodirogom i ostalim asovima osvojio prvenstvo Evrope.

Mulaomerović je poručio da mu je velika čast sjediti na poziciji selektora reprezentacije BiH i da je to za njega velika odgovornost.

“Hvala na ukazanom povjerenju KS BiH. Velika mi je čast i obaveza ovo mjesto, tako da nas čeka veliki dio posla. Igramo kvalifikacije protiv dvije veoma jake ekipe, ali mislim da imamo dobre šnase da taj dio završimo u najboljem smislu. Mislim da imamo svijetlu budućnost kada su u pitanju sve reperezentativne selekcije”, rekao je Mulaomerović, kojem želimo mnogo uspjeha na novoj selektorskoj poziciji!/Š.G./

Na slici: Damir Mulaomerović /desno/ dok je bio na kormilu Slobode

Vaš komentar na članak: