Košarka: DC Brčko – KK IBU Spartans 88:83

Naši momci su pretrpjeli poraz od danas jačeg protivnika.Ekipa ”KK Brčko DC”,,koja je bila nešto više borbenija i naravno sretnija u ovom duelu starih prjatelja.Rezultat je u korist domaćina glasio 88:83.

Utakmica je obilovala pregrštom dobrih poteza sa obje strane.Lokalni novinar sa ”Radio Brčkog” je rekao u jednom momentu u prenosu uživo da gleda se utakmica Premier lige,što je prema prikazanom tako i izgledalo.Atraktivna zakucavanja Kasumovića i puno trica Klještana (8) sa jedne strane i sa druge strane košgeterske bravure Islamovića i jake odbrane Vedrana Markovića je dovelo do pravog sportskog spektakla.

Utakmica je bila u cijelom svom toku u izjednačenoj borbi,igralo se koš za koš.Na žalost posljednji momenti utakmice su pripali domaćoj ekipi,koji zasluženo pobjeđuju.

Naš najbolji igrač sa 33. poena je bio Željko Klještan,a kod domaćina se istakao Mirnes Islamović sa 23. poena.Naredno kolo naši momci ponovo gostuju , ovoga puta kod ekipe ”Radničkog” iz Goražda.Ekipa koja u dosadašnjem dijelu lige, ima tri pobjede iz isto toliko mečeva. /Press IBU Spartans A. Meštrić/