Danas su igrane utakmice Lige mladih Regionalnog košarkaškog saveza Tuzla. U Živinicam su kod ekipa Milenniuma gostovali mladi iz Kladnja. Prvi na teren su izašli igrači u kadetskoj konkurenciji.

Utakmica kadeta je u prvi mah izgledala pomalo sporo i nezanimljivo, ali rezultat to nije pokazivao, jer su naši kadeti bez mnogo muke “preslišali” vršnjake iz nama komšijskog Kladnja sa 31 koš razlike: 69:38.

Strijelci za neše kadete su bili: Ahmić 26, Hodžić 11, Sprečak 7, Fočaković 7, Mustafić 9, Krbuljić 2, Dedić 4 i Šišić 2 koša.

Juniori  su imali malo teži zadatak, pa je i pobjedu  bilo teže ostvariti, tako da je ovaj meč završen sa 74:62 u korist Milenniuma.

“Pobjeda je bila teška, ali slatka! Bio je to veliki revanš za poraz u posljednjoj utakmici u prošloj sezoni, koju smo izgubili u posljednjim trenucima meča. U ovoj utakmici odbranu smo igrali veoma loše, skoro tri četvrtine. Ukratko smo igrali sa 45 posto snage i znanja. Važno je da smo na kraju trijumfovali. U utorak nas očekuje prijateljska utakmica u Banovićima protiv učesnika A-2 lige. Slijedeće kolo igramo u Lukavcu, narednog tjedna”, rekao nam je trener Amir Meštrić.

Koševe za juniore Milenniuma postigli su: Hadžikić 3, Hodžić A. 14, Mahmutbegović 20, Hodžić M. 11, Gogić, Trumić 3, Taletović 4, Salihović 6, Halilović, Pavić 10 i Mustafić 1.

Pioniri Milenniuma su ponovo izgubili, rezultatom 36:09, jer ova ekipa nije dovoljno trenirala i trebaće par mjeseci da postignu potrebnu formu.

Vaš komentar na članak: