Na žalost ni ove godine Banovićani nisu uspjeli se domoći A1 lige.Ove godine im to nije dozvolila ekipa KK Radnički iz Goražda.

Iako oslabljeni, ne igranjem kapitena M.Košpića i povredom D.Meštrića, KK Litva je prvo poluvrijeme odigrala iznad svih očekivanja.Korkutović je bio fantastičan igrač, ubacivši 21 poen u prvom dijelu. Rezultatom 40:42 za goste, se otišlo na odmor.

Nastavak meča je donio na vidjelo svu nemoć domaćina , protiv dobro složene i uigrane “Hasanove čete”.Daleko jača centarska linija Goraždana je bila znatno dominantnija, tako da je treća četvrtina završena furiozno , rezultatom 30:15. Banovićani su forsirali daleke šuteve ne bi li stigli goste, ali im to nije polazilo za rukom.Krajnji rezultat je glasio 75:85.

Košarkaški klub Konjic bio je bolji u trećem susretu polufinalne serije A2 lige od Cazina 84:67 i plasirao se u finale play-offa te izborio plasman u A1 ligu.

Konjičani su vodili tokom čitavog susreta na poluvremenu su imali prednost 41-29.U nastavku utakmice održavali su prednost i na kraju zasluženo došli do pobjede. Vrijedi istaći da dvorana bila ispunjena do gotovo posljednjen mjesta.

Finalistima A2 lige KS BiH, KK Radnički i KK Konjic želimo mnogo sreće u višem rangu takmičenja./Amir Meštrić/

Vaš komentar na članak: