Košarka: Goražde i Konjic novi članovi Lige A1

Na žalost ni ove godine Banovićani nisu uspjeli se domoći A1 lige.Ove godine im to nije dozvolila ekipa KK Radnički iz Goražda.

Iako oslabljeni, ne igranjem kapitena M.Košpića i povredom D.Meštrića, KK Litva je prvo poluvrijeme odigrala iznad svih očekivanja.Korkutović je bio fantastičan igrač, ubacivši 21 poen u prvom dijelu. Rezultatom 40:42 za goste, se otišlo na odmor.

Nastavak meča je donio na vidjelo svu nemoć domaćina , protiv dobro složene i uigrane “Hasanove čete”.Daleko jača centarska linija Goraždana je bila znatno dominantnija, tako da je treća četvrtina završena furiozno , rezultatom 30:15. Banovićani su forsirali daleke šuteve ne bi li stigli goste, ali im to nije polazilo za rukom.Krajnji rezultat je glasio 75:85.

Košarkaški klub Konjic bio je bolji u trećem susretu polufinalne serije A2 lige od Cazina 84:67 i plasirao se u finale play-offa te izborio plasman u A1 ligu.

Konjičani su vodili tokom čitavog susreta na poluvremenu su imali prednost 41-29.U nastavku utakmice održavali su prednost i na kraju zasluženo došli do pobjede. Vrijedi istaći da dvorana bila ispunjena do gotovo posljednjen mjesta.

Finalistima A2 lige KS BiH, KK Radnički i KK Konjic želimo mnogo sreće u višem rangu takmičenja./Amir Meštrić/