Košarka: IBU Spartans domaćin Bošnjaku iz Hadžića

Narednog vikenda Košarkaški Klub IBU Spartans -Živinice je domaćin ekipi KK Bošnjak iz Hadžića.Ekipa koja ima isti omjer pobjeda i poraza kao i naš klub (2-1).

Predsjednik kluba IBU Spartans prof.Kamberović Zlatan nam je govorio o predstojećem košarkaškom događaju:

“Da, igramo sa Hadžićanima koji su vrlo neugodan protivnik.Dobili su Konjic preko 20 razlike, a taj isti Konjic je ubjedljivo dobio našeg prošlotjednog protivnika KK Turbinu iz Jablanice.Ovim su pokazali da se radi o zaista kvalitetnom protivniku.Mi smo veoma teško dobili utakmicu u Jablanici ,momci su dali sve od sebe,ali posljednja lopta je odlučila.Naš play Andelija je u posljednjoj sekundi utakmice pogodio koš za tri poena, što je bilo dovoljno za pobjedu od jednog koša.Prema tome bit će veoma teško u subotu.Mi se nadamo pobjedi ,da održimo pobjednički ritam,a time i sam priključak vrhu tabele.Trenutno sa pomenutim omjerom od 2-1 dijelimo treću poziciju sa još dva tima”.

Utakmica se igra u Subotu 10.Novembra 2018. godine, sa početkom u 15,30 sati u Gradskoj dvorani Živinice.Utakmicu sude Lasetović, Pašalić, Bambur i delegat utakmice će biti Ćudić Nedim/ A.Meštrić/

Na slici: Andelija Haris igrač utakmice u Jablanici