Nakon što su OKK Spars iz Sarajeva preuzeli Benjamina Brčaninovića (2003. godište) iz KK Spartans Živinice, ovaj uspješni klub ovih je dana izbacio još jedan, možda čak i uspješniji poduhvat.

Naime, od narednog mjeseca mladi kadet KK Spartans Aldin Mahmutović (14 godina, 187 centimetara visok) se seli u Zadar, gdje će se pridružiti košarkašima iz ovog grada.

– Sam podatak da je u Zadru ponikao Krešimir Ćosič, Josip Dino Đerđa, Stojko Vranković, Arijan Komazec i drugi uspješni košarkaši govori koliko je to perspektivna i dobra odluka našeg najboljeg kadeta. Nadamo se njegovom daljem razvoju i dobrim igrama i u ovoj respektabilnoj hrvatskoj momčadi- rekao nam je Mirza Memić, direktor KK Spartans iz Živinica.

U KK Spartans nastavljuju svoj rad sa talentovanim mladim košarkaškim nadama iz Živinica. Kako saznajemo od Memića, još četiri mlada košarkaša iz Živinica su „na dobošu“ i imaju veliku šansu da zaigraju u nekoj evropskoj košarkaškoj momčadi.

– Naš je cilj i želja da talentovinijim košarkašima Spartansa ponudimo perspektivniji put- govori idejni tvorac Škole košarke Spartans koja okuplja skoro 300 mladih košarkaša iz Živinica, Mirza Memo Memić
Aldin Mahmutović je bio okosnica veoma dobre igre kadetskog tima KK Spartans i nerijetko uz veliku preciznost bio i najbolji strijelac na utakmici koju igraju. Odličnoj tuzlanskoj „Slobodi“ Mahmutović je, recimo, ubacio 28 koša, a „Gradini“ iz Srebrenika 25./Rasim Džeko/

Vaš komentar na članak: