Ovoga vikenda je odigrano 7. kolo Lige mladih u košarci Tuzlanskog kantona, gdje je KK Millennijum ugostio KK Falkons iz Tuzle, koja važi kao veoma jaka ekipa.Prvi na terner su istrčali pioniri i u veoma neizvjesnom meču su, na žalost, izgubili rezultatom 14:15.

Strijelci za Milenijum su bili Ramić E. 6, Delić M. 4, Habibović F. 2, Kamberović N. 1 i Đulović A. 1 koš.

Kadeti Millenniuma iz Živinica su u narednoj utakmici “isprašili” Falkonse Tuzla sa nevjerovatnih 40 koševa razlike, te je na kraju meča rezultat glasio 69:29. Od prve do zadnje minute kadeti Milenniuma su kontrolisali utakmicu, te je rutinski i završili.

Napadački su svi bili raspolozeni, u listu strijelaca svi su se i upisali: Ahmić Elvis sa 28, te Ademir Hodžić sa 21 košem bili su najefikasniji.

Sada slijedi pauza takmičenja u Ligi mladih TK do 6.02.2016. godine, dok će u međuvremenu kadeti Millenniuma već 9.januara učestvovati na jakom turniru u Živinicama.

U super zanimljivoj utakmici u juniorskoj konkurenciji, naši košarkaši nisi imali dovoljno koncentracije da završe započeti posao iz prvoga poluvremena. Neko iz publike je rekao da je utakmica bila bolja nego one prvoligaša. Bilo kako bilo poslije vođstva na poluvremenu od 47:36, došla je veika kriza kod naših momaka.

Teško je igrati sa protivnikom koji trenira dva puta dnevno i koji su veoma ambiciozni, koji su sebi postavlili ciljeve u košarci. Oni su tu zbog košarke i željni uspjeha i dokazivanja. Kod svojih momaka to nisam vidio, htijenje, volja i srčanost je izostala na ovoj utakmici. Utakmica je završena rezultatom 74:89 za ekipu Falkonsa.

Strijelci Milennium su bili: Hodžić 15, Salihović 10, Pavić 9, Gogić 2, Jakubović 14, Hodžić A. 10 i Gušić 14 koševa. Još su nastupili Taletović, Trumić, Fočaković i Memagić.

Prvenstvena polusezona i za juniore je završena, ali narednoga tjedna gostuju na Međunarodnom turniru u Brčkom 27. decembra./Sportski direktor Milenniuma Amir Meštrić/

Vaš komentar na članak: