Košarka: KK Živinice-KK Bihać 102:81

Nakon odgađanja prošle nedjelje utakmica A2 lige Federacije BiH, zbog loših vremenskih uslova, juče je odigrana utakmica između KK Živinice i KK Bihać.Utakmica je pokazala sve čari košarkaške igre, sa puno lijepih asistencija i zakucavanja, koje je živinička publika znala pozdraviti.

Igralo se otvoreno od samog početka, te u takvoj igri su se bolje snašli domaći igrači koju su sve do treće četvrtine imali konstantnu prednost od 10 poena. Na startu treće četvrtine dolazi do malog pada u igri koji kvalitetna ekipa iz Bihaća uspijeva iskoristiti i dolazi na samo 2 poena zaostatka.

Trener Užičanin nakon time outa je posložio svoju ekipu, koja u nastavku igra preporođeno, te pravi seriju od 22:0 koju sigurno zadržavaju do kraja utakmice.

U domćoj pobjedničkoj ekipi sjajnu utakmicu je odigrao Korkutović koji je ubacio 50 poena, a pratio ga je Omerovic sa 20.

Kod gostiju iz Bihaća bolji od ostalih je bio Mazalović sa 25 poena. Ovom pobjedom ekipa iz Živinica se učvrstila na poziciji koja vodi u doigravanje za A1 ligu. Hvala Živiničkoj publici koja je nastavila bodriti košarkaše, te ih u narednim utakmicama pozivamo da zajedno sa košarkašima napravimo iskorak ka većem rangu./Dino Ahmetović/