Danas je jedini živinički košarkaški klub Millennijum u kategorijama “Pioniri” i “Kadeti” imao svoje redovno kolo Lige mladih Tuzlanskog kantona. Uspjeh je nažalost bio polovičan. Naime. danas su nam u goste stigli mladi momci još mlađeg kluba KK Lions iz Tuzle.

Obje utakmice su odigrane u prijateljskoj atmosferi. Kod pionira je utakmica bila bez rezultatske neizvjesnosti, jer su gosti vodili od samog početka do kraja, tako da našim dječacima nisu dali nimalo šanse za neki bolji rezultat. Rezultat krajnji je glasio 11:29, čime su momci iz Tuzle potvrdili svoje prvo mjesto nakon šest odigranih kola. Kod naših bolji od drugih je bio ponovo mlađani Kamberović Nedim. Očekujemo u narednom kolu da će da se priključe još neki od igrača i da konačno donesu pobjedu.

“Kod kadeta je utakmica otišla u samu neizvjesnost u produžetke. Iako je naš klub napravio veiku razliku u prvom poluvremenu, čak od 17 razlike, uspjeli smo prokockati tako veliku prednost. Posljednje minute utakmice su toliko bile neizvjesne da su gledaoci posljednjih dvije tri minute dočekali na nogoama. Mislim da je mnogo današnjoj pobjedi doprinjela i živinička publika koja je bodrila ove mlade momke do samog kraja”, rekao nam je trener Amir Meštrić.

Utakmica je otišla u produžetak nakon rezultata 61:61, a u nastavku utakmice smirenom igrom dvojca Mustafić i Fočaković susret je uspješno priveden kraju, uz ogromno slvalje naših dječaka. Najbolji strijelac utakmice i igrač bio je mladi Eldar Fočaković sa 26 poena, za njim standarno dobri bili su sa 16 poena Elvis Ahmić i Šišić Emir sa 10 poena.

Ovom pobjedom naši kadeti ostaju na čelu tabele poslije 6 kola bez poraza. Naredno kolo naše selekcije idu u goste u Srebrnik, gdje tražio nove pobjede u Ligi mladih Tuzlanskog Kantona./Press Milennium/

Na slici: Trener Mirnes Muminović i najbolji igrač današnje utakmice Eldar Fočaković

Vaš komentar na članak: