Danas su u našem gradu snagu odmjerile ekipe KK “Millennium” Živinice – KK “Gradina” Srebrenik u okviru Lige mladih Tuzlanskog kantona. Kadeti i juniori su postigli pobjede, dok su pioniri poraženi.

Pioniri: Millennium – Gradina 21:32

U Mješovitoj Srednjoj Školi je odigran meč između pionirskih selekcija. Naši pioniri su zabilježili još jedan poraz, ali unatoč tome prikazali su jednu dobru i školsku igru, što je i najvažnije za početnike košarke. Nedostajali su tačni pasevi i 5-6 promašenih zicera za bolji rezultat.

Najučinkovitiji iz redova pionira bili su Maid Delić 9 koševa, Ajdin Mahmutović 7p, Anes Breko 2p, Fuad Durić 2p, Husmir Merajić 1p. Vrijedi istaći da su u ovoj utakmici nastup zabilježili svi pioniri.

Kadeti: Millennium – Gradina 61 : 51 (I -četvrtina 7:1, II- 18:11, III- 17:12 i IV- 19:17)

Uz dosta čvrstu i taktički nepredvidivu igru, naši kadeti su bili sigurni u današnjoj pobjedi. Prisjetimo se da su naši momci i u Srebreniku imali utakmicu u svojim rukama, ali na kraju zbog nedostatka koncentracije i snage, kao i sudijskih grešaka, ipak izgubili 2 razlike. Ovo je bila najbolja prilika za revanš, te su tako sa motivom više kadeti zabilježili još jednu pobjedu.

U listu strijelaca su se upisali Ahmić 25 koševa, ujedno i najbolji igrač utakmice, Forčaković 12p, Dedić 7p, Hodžić 7p, Mustafić 6p, Adrović 2p. Bitno je naglasiti da su treneri Mirnes M. i Hrustemović E. ipak zadovoljni današnjom predstavom svog tima.

Juniori: Millennium – Gradina 50:44 (I- 13:7, II- 14:4, III- 7:12 i IV- 16:21)

Naši juniori, iako su imali problema tokom dvije sedmice treniranja zbog izostanaka mnoštvo igrača opravdano ili neopravdano, danas su na krilima play maker-a Gušića i krilnih igrača Hodžića M. i Hodžića A. pobijedili svoje vršnjake iz Srebenika. Svi igrači su osjetili igru i na pojedinim se mogao primijetiti napredak, kao što je primjer Trumića.

Strijelci za naš tim bli su: Gušić 11 koševa, Hodžić M. 11p, Hodžić A. 8p, Salihović 7p, Hadžikić 4p, Adrović 3p, Trumić 2p.

Naš tim je naredno kolo slobodan, a nakon toga dočekuje OKK Sloboda Tuzlu u Gradskoj dvorani u Živinicama (23. ili 24. April), u okviru 20. kola Lige mladih Tk./Press Milenniuma/

Vaš komentar na članak: