Danas je odigrano je 12. kolo mladih kosarkaša Regionalnog Košarkaškog Saveza Tuzla. U veoma zanimljivom košarkaškom danu u Gradskoj dvorani Živinice mladi košarkaši KK Millennijuma su pobijedili u dvije kategorije protiv ekipa Bosne iz Kalesije (pioniri i juniori), dok to nije uspjelo kadetima: oni su izgubili u dramatičnoj završnici 23:25, pioniri su pobijedili rezultatom 33:32 u takođe zanimljivoj predstavi.Najbolji u redovima pionira bio je Mustafić A. sa 15 poena.

U Juniorskoj konkurenciji naši košarkaši su predvođeni trenerom Meštrićem nastavili pobjednički niz od 5 utakmica. Meč je bio neujednačena prvih 10-ak minuta, kada su na scenu stupili iskusni igrači Halilović, Jusić i Gogić.

U drugoj četvrtini rezultat je glasio 25:5 i tada je utakmica bila završena, a stim rrezulttatom dobili su šansu mlađi i neiskusniji. Ovi su to znali iskoristiti na najbolji mogući način i priveli utakmicu sa pozitivnim rezultatom. Krajnji rezultat je glasio 53:40 (06-17;25-05:10-13:12-05).

Igrači koji su nastupili su:Jusić 17, Hodžić 12, Halilović 6, Gušić 4, Mahmutbegović 5, Kolčaković 5, Gogić 2, Muhić 2, Hadžikić, Padžić, Trumić, Salihović, Imamović i Jakupović.

Naredno kolo se igra na gostovanju kod posljednje ekipe u Gradačcu./Press Millennium/

Vaš komentar na članak: