Pioniri sa osvojenim medaljama

Uprkos teškoćama KK Millennium je u minuloj sezoni imao veoma značajan uspjeh, pa se nadamo da će tako biti i naredne sezone,  bez obzira što se pokušava srušiti dugogodišnji rad sa mladima i tradiciju od jedne decenije. U predhodnoj  sezoni naši dječaci su u vitrine kluba donijeli četiri pehara i naravno mnogo medalja.

Naime, juniorska ekipa je i ove sezone zauzela odlično treće mjesto u Ligi mladih Tuzlanskog kantona. Ista ekipa je takođe na Novogodišnjem turniru u Brčkom osvojila drugo mjesto u veoma jakoj konkurenciji.

Kadetska ekipa je takođe osvojila treću poziciju na Kantonalnoj ligi, u konkurenciji od 14 timova, što je fantastičan uspjeh pored tolike konkurencije. Ekipa kadeta je takođe na međunarodnom turniru u Celju osvojila bronzanu medalju. Takav veliki uspjeh naše kadetske ekipe u ovoj sezoni nije propraćen od medija, kako iz našeg grada, tako i Kantona.

Ne obazirući se na svu pasivnost prema ovoj zlatnoj djeci, koja promovišu ime našega grada diljem ove zemlje i šire, mi nastavljamo dalje. Za par dana naši najmlađi članovi- pionirska selekcija putuje na tradicionlani kamp u Neumu, u organizaciji naših dugogodišnjih prijatelja iz Brčkog i njihovog predsjednika kluba Šemsudina Ahmedbašiča. Kamp će voditi doktor košarke Rasim Šećerović, inače takođe naš mnogo godina unazad veliki, dokazani prijetelj. Profesor Šećerović je vodio nekoliko klubova u Americi i kod nas. Na kamp u Neum putuje sedam dječaka u kategoriji pionira i trener Mirsel Krbuljić. Pioniri koji putuju su Anes Breko, Elnur Selić, Husmir Merajić, Rusmir Beširović, Ajdin Mahmutbegović, Ajdin Đulović i Mirsad Mušić.

Mi u klubu KK Millennium se nadamo da će naši dječaci predstavljati naš klub i grad u najboljem svjetlu, kako je to svih ovih godina bilo. Kamp popularnih KEČIGA iz Brčkog počinje 3.Jula, a završava se 12. jula.

Poslije kampa slijedi odmor do 25.jula za sve selekcije, kada nastavljamo rad i pripreme za narednu sezonu./Press KK Millennium/

Na slici: Pioniri sa osvojenim priznanjima

Vaš komentar na članak: