Prvi na teren su izašli dječaci trenera Muminovića i Hrustemovića i naravno dobili ubjedljivom razlikom od 61 koša.U utakmici u kojoj se vidio pobjednik nakon par minuta.Ni sami nismo mislili da ćemo ovako velikom razlikokm dobiti ovoj prvi susret u prvenstvu. Momci sa klupe su oprevadali takođe očekivanja, pa otuda i takva razlika. Učinak igrača je sljedeći:Ahmić 34, Mustafić 17, Sprečak 16, Forčaković 8, Kamberović 3, Hoddžić 17, Dedić 2 i Šišić 2.

Juniori su mnogo teže dobili protivnika nego se to mislilo.Prvo poluvrijeme je bilo 16 razlike 36:18, međutim, trener Meštrić je uveo neiskusne dječake koji su prokockali povjerenje i omogućili protivniku da sustiugne nemoguće.Zadnju četvrtinu je prva postava bez problema završila započeti posao iz prvoga poluvremena.Krajnji rezultat je glasio 54:49 za naš klub.Učinak igrača je sljedeći: Gušić 10, Jakubović 7, Kolčaković 11, Gogić, Hadžikić, Pavić 6, Trumić, Memagić, Taletović, Vildić 2 i Salihović 18.

Ekipa pionira je na žalost izgubila 18:36, glavni razlog je izostanak iskusnih dječaka koji se mogu pravdati prehladama. Nadamo se boljem uspjehu u narednim kolima. Ekipu pionira su činili: Kamberović, Đulović, Bulić I, Musić, Beširović, Brčaninović, Ramić, Aljić, Merajić i Habibović.Naredno, drugo kolo naši dječaci gostuju u Gračanici i želimo im još više uspjeha./Press Millenniuma/

Vaš komentar na članak: