Defileom ekipa učesnica danas je u Gradskoj dvorani otvoren Omega kup “Živinice 2016” za kadete, čiji je domaćin Košarkaski klub Millennium. Uz apaluze sa tribina predsatvljene su ekipe Županje, sarajevskih ekipa Bosnei Gen, te domaćina Milenniuma.

KK Županja je osnovan 1972. godine, natječe se u A-2 hrvatskoj košarkaškoj ligi skupina Istok, gdje postiže solidne rezultate. U klubu djeluje 7 selekcija, u poslijednjih nekoliko godina posvećuje se veća pažnja u radu sa mlađim kategorijama.

KK GEN osnovali su proslavljeni BiH košarkaši, G-(Gordan Firić), E-(Emir Halimić) i N-/Nenad Marković/, čija su početna imena uzeta za naziv kluba, koji postiže sve zapaženije rezultate.

KK  Bosna Royal (nekadašnji Bosna) osnovan je 1951. godine, a njegov prvi predsjednik i trener bio je doktor Nedžad Brkić. O postignutim uspjesima tokom dugog niza godina nije potebno trošiti puno riječi, dovoljno je samo reći da je Bosna prva sa prostora bivše Jugoslavija koja je osvojila titulu klupskog prvaka Evrope, te postigli još mnogo zapaženih vrhunskih rezultata.

“Zahvaljujući Omegi-našem generalnom pokrovitelju- u Gradskoj dvorani Živinice danas su se okupile četiri veoma jake ekipe u kadetskoj konkurenciji, tako da je ovo jedan od najjačih turnira koji se organizovao u Živinicama”, rekao nam je predsjednik Milenniuma Vahid Dedić.

Nakon svečanog otvaranja turnira prvi su na parket u 11 sati izašli košarkaši Milenniuma i Županje, predvođeni trenerskim tandemom Mirnesom Muminovićem i Eldarom Hrustemovićem, a potom će snage odmjeriti GEN i Bosna, dok je finale planirano za 17,30 sati. Nakon ovog meča dodjeliće se pehari i diplome najuspješnijim ekipama.

Poslije finala u Gradskoj dvorani od 19 sati zakazan je prijateljski meč između rukometaša Konjuha i Maglaja!/Š.G./

Vaš komentar na članak: