Poslije tromjesečnih priprema mladih selekcija Millenniuma, konacno su košarkaši došli na svoje. Počinje košarkaška sezona za mlade naraštaje Tuzlanskoga kantona.Naši momci, Živiničani će nastupiti u tri kategorije: pioniri, kadeti i juniori.

Nadamo se još boljim rezultatima nego prethodne sezone, kada smo imali nezapamćen uspjeh u sve tri kategorije.

“Za ovakvu konstataciju moram da kažem da su kadeti sada ubjedljivo najspremnija ekipa na kantonu, a možda i u državi. Pod vođstvom trenera Muminovića ekipa je imala svih 13 pobjeda u pripremnom periodu, pa zato s pravom očekujemo prvo mjesto. Juniri su imali promjenjive igre, a smim tim što se stalno mijenjao igrački kadar, mislim da ćemo biti među tri prvoplasirane ekipe. Pioniri će uz nekoliko iskusnih igrača od prošle sezone imati značajnu ulogu u ovom prvenstvu, u što sam ubijeđen”, ističe trener Amir Meštrić.
Amir Meštrić

Millennium prvo kolo igra sutra u Gradskoj dvorani u Živinicama, kada u goste ndolazi ekipa Bosne iz Kelesije. Prvi na teren će izaći kadeti, zatim juniori, a posljednji nastupaju pioniri. Živiničani očekuju trostruku pobjedu./Press Millenniuma/

Vaš komentar na članak: