Zaostala utakmica 10. kola A2 lige Sjever između KK Brčko Distrikt-KK Živinice odigrana je sinoć u Brčkom.Živiničani su došli sa u monogome izmjenjenom ekipom. Nekoliko igrača nisu doputovali sa kompletnom ekipom, što zbog bolesti ili isteka ugovora, ali i zbog neopravdanih razloga.

Kod Živiničana umjesto najboljeg strijelca lige Marreya došao je drugi Amerikanac- Armstrong, umjesto glavnog organizatora Mazalovića pojavio se kadet Ahmić- nekadašnja vedeta OKK Sparsa.

Na strani domaćina, ekipa Brčkog, je bila u približno istom sastavu kao i u Živinicama.Okosnica ekipe Berin Ahmetbašić, Vedran Marković i Goran Mikić je bila dovoljno jaka da uzme pobjedu .Utakmica je završena rezultatom 81-72 u korist domaćina.

Utakmica je od samog početka pripadala domaćinu.Prva četvrtina je završena sa 28:10 u korist domaćina i ta razlika se držala do kraja. Gosti su samo u posljednjih 4 minuta uspjeli doći na 5 poena razlike, ali iskusni Marković i Ahmetbašić rutinerski su priveli utakmicu kraju.

U gostujućoj ekipi izuzetno dobru igru je pružio povratnik na košarkaške terene Adnan Kolčaković (KK Živinice 78, KK Student), postigavši 31 poen. Uz njega solidno izdanje je prikazao Đulović . Prinova Armstrong je blijeda slika svojeg predhodnika. Kao opravdanje loše igre može se reći da je imao samo jedan trening prije utakmice. Kod domaćina istakli su se igrom D.Arapović i V. Marković.

Slijedeće kolo Živiničani dočekuju KK Gračanicu u nedjelju, 5.Marta 2017. godine od 15,30 sati,a Brčaci su naredno kolo slobodni./Amir Meštrić/

Novi predsjdnik kluba Jasmin Osmanović

Doskorašnjem predsjedniku KK Živinice Kadiriću izglasano je nepovjerenje od uprave i igrača, tako da je izabran novi predjednik, a to je Jasmin Osmanović. Novo pojačanje kluba je Amerikanac Devoe Armstrong, od kojeg se očekuju velike igre u borbi za play off.

Košarkaški klub Živinice u posljednjim trenucima uspio je spasiti ono što se moglo spasiti, izabran je novi predjednik koji je poslozio kockice, te klub uspio vratiti na pravi kolosjek, koji je lošem rukovođenjem i politikom mogao biti bačen u sivilo./KK Živinice/

Napomena:Izvinjavamo se čitaocima zbog pogrešno unesenog imena novog predsjednika KK Živinice, a tu grešku smo upravo ispravili!

Vaš komentar na članak: