Pioniri, kadeti i juniori su igrali svoje utakmice protiv vršnjaka Kladnja, u kojima su pobijedili u dvije konkurencije i jednoj izgubili. KK MILLENNIUM – KK KLADANJ – kadeti 59:24, pioniri 54:17, a velika utakmica je odigrana u juniorskoj konkurenciji gdje su snage odmjerile treća ekipa Lige mladih Milennium i četvrta ekipa na tabeli Kladanj 72.

“Domaćin utakmice Milennium je doživio drugi poraz u ovoj polusezoni, od kada sam preuzeo ekipu. Utakmica je obilovala prekrasnim akcijama i veoma atraktivnim poenima. Ali, u velikoj borbi gosti su imali više živaca u završnici i zasluženo su pobijedili rezultatom dva poena razlike (45:47). ovom sezonom moramo biti prezadovoljni i mislim da nas u narednim godinama očekuju sjajni uspjesi sa ovim mladim generacijama”, ističe trener Amir Meštrić.

Za pionire najefikasnijij je ponovo bio Ahmić Elvis sa 27 poena, a kod kadeta se istakao igrom i poenima Vildić Mirnes sa 19 koševa.Kod juniora su koševe postigli Halilović 14, Hodžić 8, Mahmutbegović 11, Kolčaković 6 i Gušić 6.

Ovo je bila pretposljednja utakmica prvenstva. Slijedeće kolo Milennium gostuju u Srebrniku.

Vaš komentar na članak: