href="http://www.zivinice.ba/wp-content/uploads/2016/11/aaa-af.bmp">

Košarkaški klub Živinice užurbano se priprema za novu sezonu. Uprava čini napore da obezbijedi kvalitetan igrački kadar i u tom pogledu već je angažovan jedan Amerikanac. Riječ je o beku po imenu Drae Murray Marguise.

“Sa ovim izvrsnim bekom dogovorena je dvogodišnja saradnja i uz domaće snage vjerujemo da će ekipa Živinica konačno zasjati punim sjajem i igrati značajnu ulogu u novom prvenstvu”, kaže nam jedan od inicijatora za pokretanje košarkaškog sporta sa mrtve tačke, profesor Mirnes Muminović.

Osim Amerikanca Murraya, talentovani košarkaši OKK Slobode iz Tuzle, inače iz Živinica, bit će  u seniorskom sastavu KK Živinice, a to su Elvis Ahmić  i Adnan Mustafić. Pored utakmica za kadetsku selekciju Slobode, imat  će priliku da stiču iskustva i u A-2 seniorskoj ligi.

Živinice su u Tuzlanskom kantonu drugi grad po veličini, pa je nestvarna činejnica da ne postoji niti jedan klub bilo kojeg uzrasta, a da se takmiči makar i u najnizim rangovima. Dolazak Amerikanca iz Teksasa u grad pod Konjuhom nagovještaj je boljih sportskih dana za ljubitelje košarke u Živinicama./Š.G./

Na slici:Murray u jednoj akciji

Vaš komentar na članak: