U subotu su odigrane dvije utakmice u okviru Lige mladih RKS Tuzla, u kojima je u Gradskoj dvorani Živinice Millennium ugostio OKK Slobodu iz Tuzle. Juniori su izgubili rezultatom 49:75, dok su Kadeti
poraženi 47:57.

Juniori su odigrali svoju predposljednju utakmicu u ovoj sezoni. Naši momci su pretrpjeli svoj peti poraz u ovoj sezoni, mada tako nije izgledalo tijekom prvoga poluvremena, kada je utakmica bila izjednačena. Naime presudila je mnogo duža klupa gostujuće momčadi. Naš tim je u drugom dijelu sezone imao pehove, pa čak pet igrača su izbačeni van stroja, što zbog povreda i privatnih razloga. Sa ovim porazom naši Juniori ostaju na diobi druge i treće pozicije. Ove sezone, ne baš regularno prvenstvo Lige Mladih nastavljamo 7. Maja, kod ekipe iz donjeg dijela tabele, ekipe ABC Basket.

Protiv OKK Slobode nastupili su sljedeći igrači sa svojim učincima: Mustafić, Trumić 1, Taletović, Forčaković, Gogić 2, Halilović, Mahmutbegović 6, Hodžić M. 8, Hodžić A. 11 Pavić, Hadžikić 7 i Salihović 14.

Naši kadeti su u suretu sa svojim vršnjacima izgubili samo 10 koševa razlike i zabilježili svoj četvrti poraz u sezoni. U momentima do poluvremena gledala se veoma zanimljiva, dinamična i košarka koja se igrala preko cijelog terena, te je mogla zadovoljiti kriterijume mnogih. U trećoj četvrtini Sloboda postavlja zonsku odbranu koju naši momci nisu uspjeli razbiti i nakon toga dolazi do pada morala i koncentracije. Unatoč tome, Muminović i Hrustemović nisu negodovali, naprotiv ponosni su na svoje momke i na njihovu hrabru i dobru igru.

Strijelci za naš tim bili su: Hodžić A. 21 , Forčaković 9, Ahmić 8, Mustafić 6, Adrović 1 poen./Press Milenniuma/

Vaš komentar na članak: