Juče je odigrano redovno kolo Lige mladih Tuzlanskog kantona u kojem je naš KK Millennijum bio u gostima kod ekipe KK Gradina Srebrnik. Naše selekcije su doživjele neočekivane poraze. U konkurenciji pionira taj rezultat je bio pomalo i očekivan, što baš i ne iznenađuje. Rezultat je glasio 29:19 za domaćine.

Strijelci za naš tim su bili Habibović F. 6, Kamberović N. 5, Delić N. 4 i Breko A. 4 koša.Pionirima želim da još više treniraju i da samo treningom mogu da napreduju,jer su u ovoj utakmici pokazali da se možemo osloniti na njih i njihov rad.

Kadeti i Juniori su doživjeli neočekivane poraze, uz obilatu pomoć sudija Avdagića i kolega.Kadeti su imali utakmicu do posljednjih sekund, čak u jednom momentu posljednje četvrtine i 12 razlike, ali pristrasne odluke su dovodile u očaj trenere Muminovića i Hrustemovića, tako i dječake našega kluba. Utakmica je završena rezultatom 51:49 u korist domaćina. Naš trener Muminović je uputio pismenu žalbu na nekorektno suđenje KS Tuzlanskog kantona.Najistaknutiji igrač na terenu je uobičajno bio Hodžić Ademir.

Juniori nisu imali rezultatsku inicijativu svo vrijeme. Ali, sredinom treće četvrtine košarkaši trenera Meštrića i Hajdarbegovića pokazuju da su ekipa koja je više stepenica iznad domaćina. Pri rezultatu 26:38, u posljednjoj četvrtini, nastupaju sudije sa odlukama koje dovode do ludila naše momke.Pri jednoj takvoj odluci Salihović Nesib je dobio tehničku grešku zbog lupanja loptom od patos.Tim činom sudije su odlučile da poklone pobjedu domaćinu, što smo samo mogli nemoćno i nijemo posmatrati.

Učinak igrača Millennijuma je bio sljedeći: Kolčaković 4, Gušić 12, Hodžić 11, Salihović 7 i Jakubović 8.
U narednom kolu 20.Decembra naši dječaci su domaćini tuzlanskoj momčadi KK Falkons./sportski direktor KK Milenniuma Amir Meštrić//

Vaš komentar na članak: