Košarka: Turnir Trofej “živinice 2018”

U petak počinje pavi sportski događaj- prvi košarkaški turnir TROFEJ ŽIVINICA 2018. Na glavnom dijelu turnira učešće su uzele ekipe KK Vogošća, koja nastupa u najvišem rangu takmičenja u BiH, zatim KK Budućnost Bijeljina, KK Igman Burch i KK Spartans Živinice, koji će ove sezone igrati drugi nivo košarke u BiH.

Pored glavnog seniorskog dijela turnira igrati će se turnir u kadetakoj konkurenciji, a u ovom dijelu učestvuju ekipe OKK Sloboda Tuzla, KK Igman RICHMOND Park, te KK Spartans.

Da ovaj događaj ne bude sam takmičarski Organizacioni odbor turnira se pobrinuo da dobije i revijalni dio, kao i naučni gdje će predavanje gostima držati najpopularniji sportski komentator u BiH Sabahudin Topalbećirević, koji će predavati o uticaju medija na razvoj sporta i pojedinaca. Pored Topalbećirevića pozivu za gostovanje na ovom događaju odazvao se i prof. dr. Damir Ahmić. On će gostima predavati na temu Menadžmenta u sportu.

Pored svih ovih događaja planirano je da se ispred Organizacionog odbora dodijele Plakete i Zahvalnice ljudima koji su doprinijeli razvoju sporta u Živinicama. Važno je spomenuti da se događaj organizuje pod pokroviteljstvom Općinskog načelnika dr. Samira Kamenjakovića, te zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća Živinice prof. dr. Denijala Tulumovića.

Turnir je na programu u petak i subotu, te počinje od 16:00 sati kada igraju domaći KK Spartans i KK Vogošća. Nakon prve polufinalne utakmice program se nastavlja revijalnim dijelom, a od 20:00 sati se igra drugo polufinale između KK Budućnost i KK Igman Burch.

Subotnji program počinje od 9:00 sati kada igraju kadetske ekipe KK Spartans i OKK Sloboda. Utakmica za 3. mjesto u seniorskoj konkurenciji igra se od 13:00 sati, dok je finalna utakmica planirana u terminu 17:00 sati. Predavanje će biti održano u velikoj sali OV Živinice sa početkom od 13:30 sati./Tim za medije/