Košarka: Uskoro manifestacija Spartans famylli day

Za veoma kratak period KK Spartans iz Živinica je u svoj rad animirao i uključio mnogo djeca sa područja cijele općine Živinice, te počeo postizati značajne rezultate u cilju stvaranja igrača za veće klubove.

Politika kluba je da između ostalog proizvede svoj trenerski kadar, tako da sa 250 dječaka radi sedam mlađih trenera, bivših košarkaša ili profesora tjelesnog odgoja.

“Da naš klub ima viziju govori činjenica da je za svega godinu dana rada KK Spartans izbacili igrača kojeg su preuzeli OKK Sparsi iz Sarajeva. Riječ je o Benjaminu Brčaninoviću (2003. godište), a postoji interesovanje velikih klubova iz Srbije i Slovenije za još par igrača iz našeg kluba.Ovih dana se pripremamo za kampanju upisa novih članova u školu košarke KK Spartans, a nastojaćamo da svoje kampove otvorimo i u osnovnim školama u kojima do sada nismo radili. Činjenica je da su Živinice sportski grad i da ima puno talenata i u košarci”, govori idejni tvorac ovog košarkaškog kolektiva Mirza Memić.

Do kraja godine u Gradskoj dvorani u Živinicama održat će se manifestacija Spartans famylli day za svu djecu iz kampova KK Spartans na kojima će se mladi košarkaši družiti, takmičiti, a najuspješniji će biti nagrađeni./Rasim Džeko/