Košarka: Uspjesi ekipa Milenniuma u Ligi mladih Tuzle

Nakon polusezone KK Milennium, član Lige mladih Tuzlanskog kantona je startao veoma dobro. Kadeti i juniori nastavljaju pobjedničkim tempom, a pioniri još traže svoje pravo izdanje. Uspjeli su u prošlom klolu da pobjede svoje vršnjake iz Gračanice i tako upišu prvu pobjedu, što je veliki uspjeh za njih i njihove trenere Mirsela Krbuljića i Vedada H.

Juče su naše tri selekcije gostovale u Kladnju kod istoimene ekipe. Pioniri su igrali prvi i zbog fizičke nespremnosti poklekli su u posljednjoj četvrtini. Krajnji rezultat je glasio 30:21 za domaćina. Učinak igrača je bio Delić 12, Breko 7, Merajić 2…ostali dječaci se nisu uspjeli upisati u listu strijelaca.Mnogo sreće u narednom nastupu.

Kadeti su igrali svoju 13-tu utakmicu u sezoni i naravno bez nekoga prevelikog zalaganja prve petorke, dobili rezultatom 63:46. Ovom pobjedom naši Kadeti ostaju u utrci za prvaka Kantonalne lige. Sada su na visokom drugom mjestu. Najefikasniji i najraspoloženiji momak je bio ponovo Ahmić Elvis sa 23 poena, Mustafić 6, Hodžić 12, Adrović 5, Fočaković 7, Dedić 2 i Imamović 2.

Juniori su igrali svoju 9-tu ovosezonsku utakmicu. Iako oslabljeni zbog bolesti Pavića i Jakubovića i obaveza Gušića, došli su do veoma važne pobjede, pete po redu. Sada su na diobi treće pozicije sa realnim šansama osvajanje prvog mejsta u svojoj konkurenciji. Moram da naglasim da mlađani Ahmić Elvis je i poslije utakmice sa kadetima, gdje je imao najzapaženiju ulogu, to ponovio i u juniorskoj konkurenciji. Učinak igrača je bio sljedeći Ahmić 25, Adrović 7, Hodžić A. 9, Hodžić M. 6, Hadžikić 12 i Salihović 4.

Moram naglasiti da smo igrali u nesportskim uslovima u Kladnju. Ova ekipa nema dvorane za košarkašku igru i to je u mnogome pokvarilo ukupan dojam iz Kladnja. Naredno kolo narednog vikenda igramo u našoj dvorni u Živinicama i dočekujemo prijatelje iz Lukavca./Trener KK MIllennium Amir Meštrić/