Košarka: Velike igre Ade Korkutovića

Košarkaš KK Živinice Ado Korkutović u posljednjem nastupu u živiničkom hramu sportova u susretu A2 Lige postigao 50 poena, te pored toga sa oko 10 asistencija i 7 skokova ostvario dabl dabl učinak. On je visok 192 centimetra i za njega kažu da igra inteligentnu košarku.

Ovaj je vrsni košarkaš, rođen 1992. godine u Cerskoj, jedinom slobodnom teritoriju općine Vlasenica u tom periodu. U Živinice je Korkutović došao 1995. godine, kada je Ado imao tek 3 godine.

Sa 10 godina je Ado počeo trenirati u školi košarke Sloboda Dite, da bi sa 14 zaigrao za KK Milennijum iz Živinica. Iako ima tek 25 godina promijenio je više klubova.

– Igrao sam A1 ekipu tuzlaskog Studenta i tima Brčko koji se takmiči u rangu izad nas. Pored ovih ekipa, igrao sam u Gračanici i Banovićima. Uz ove ekipe igrao sam u KK Milennijum, a sada KK Živinice- govori Korkutović.

Pored ponuda da napusti Živinice Ado Korkutović nije pristao da se odvoji od KK Živinice.

– Iz Sarajeva me jedna ekipa zvala, to je KK Burch. Nismo ništa konkretno pričali, jer sam ja ranije odlučio ovdje kod nas ostati. Finu ekipu imamo tu i mislim da s njima možemo izboriti ulazak u A1 ligu. Ostao sam tu da pokušamo ovo podići na veći nivo- kaže Ado.

U nedjelju KK Živinice igraju derbi susret sa ekipom KK Brčko. Ova utakmica odlučuje koji će tim zauzeti prvu poziciju na tabeli i velike izglede za plasman u A1 ligu./Rasim Džeko/