Košarka:Novosti iz IBU Spartansa

Nakon uspješeno realizovanog završnog turnira u konkurenciji kadeta koji je odigran u Lukavcu, košarkaški karavan Lige mladih RKS Tuzla se seli u Živinice, gdje se 27. i 29. aprila, u tehničkoj organizaciji KK Spartans Aluplastik, igra “Final Four” u konkurenciji pionira.

Plasman na završni turnir su obezbijedili KK Spartans Aluplastik koji je ligaški dio sezone završio sa impresivnim omjerom 22 pobjede i bez i jednog poraza, drugoplasirani KK Silver Kings (18-4), OKK Sloboda (17-5) i KK Lions (15-7).

Prve utakmice se igraju u subotu 27. aprila, a u polufinalnim susretima se sastaju:

KK Spartans Aluplastik – KK Lions (12.00 h)

KK Silver Kings – OKK Sloboda (14.00 h)

Finalna utakmica i utakmica za 3. mjesto se igraju u ponedjeljak 29. aprila u terminima od 16.30 i 20.00 sati.

Sve utakmice se igraju u Gradskoj dvorani Živinice.

Službena lica na utakmicama 27. aprila: Salih Pirić (komesar), Jasenko Avdagić, Damir Efendić i Omar Bijedić (sudije).

Službena lica na utakmicama 29. aprila: Salih Pirić (komesar), Jasenko Avdagić, Haris Ribić i Omar Bijedić (sudije).

Prije pionira u četvrtak igraju takođe Final Four svoju prvu utakmicu u Tuzli sa trećeplasiranom ekipom iz Modriče.Utakmica je na programu od 18,30 sati u Mejdanu.

Prije pionira u četvrtak igraju takođe i JUNIORI Final Four svoju prvu utakmicu u Tuzli sa trećeplasiranom ekipom iz Modriče.Utakmica je na programu od 18,30 sati u Mejdanu.

Poziv za U-16 reprezentaciju BiH

Takođe na našu adresu IBU Spartansa stigao je poziv za okupljanje igrača U-16 reprezentacije Bosne i Hercegovine.Ispred našeg kluba među 16 na okupljanju naći će se Ahmed Harbaš 2003. i Nedim Kamberović 2004.godište.

Ovi pozivi su sigurno rezultat velikog talenta ovih momaka, kao i potvrda ozbiljnog rada u našim selekcijama.Momcima želimo mnogo uspjeha, kako svim selekcijama tako i ovom dvojcu,koji pronose ime našega kluba i grada u najboljem svjetlu./Press A.Meštrić/