Košarka:Spartansi domaćini Brčkom

Dva kola prije kraja regularnog dijela sezone A1 lige Federacije BiH, mnogo stvari je već poznato.Kao što je već mnogima poznato da dvije ekipe ispadaju iz lige, kao najlošije,tako ostaje sa druge strane i nepoznanica koje četiri ekipe će se naći u razigravanju takozvanom play-off. doigravanju.

Za naš tim Spartanse,ostaje da saznamo sa koje pozicije startamo u pomenutom događaju.Ovaj tjedan kao domaćini dočekujemo naše uvijek drage prijatelje iz Brčkog,koje smo u ponovljenom susretu dobili rezultatom 74:85.Nama ova pobjeda obezbjeđuje bolju startnu poziciju u doigravanju,a našim komšijama pobjeda daje nadu da bi se i oni mogli priključiti ekipama koje bi mogle učestvovati u play-offu,teško,ali matematički izvodljivo.

Mi svim snagama kojima raspolažemo ćemo da se borimo da dođemo do pobjede,Naši momci treniraju po dva treninga uz iskusnu palicu našeg trenera Memića.Očekujemo ovaj tjedan veću posjećenost, jer je utakmica od velikoga značaja za naš grad i sam razvoj košarke u našoj sredini.

Utakmica se igra sa početkom od 16 sati u subotu, 06.aprila, u Gradskoj dvorani Živinice.Utakmicu sude Kasumović Nermin,Ališehović Faruk i Jasenko Avdagić , a komesar na utkmici će biti Edim Duraković./Amir Meštrić/