Kung Fu Klub Mortal Kombat uručio Zlatnu plaketu Nailu Jusiću

Kung Fu Klub Mortal Kombat Živinice učestovao je na Međunarodnom seminaru koje se održao u Rumi.Na seminaru su učestovali klubovi iz Srbije, Engleske, Hrvatske, Njemačke i drugih Evropskih klubova.Jedan dio programa vodio je SiFu Dražen Pantelić.

O međunarodnom seminaru u Rumi Dražen Pantelić-predsjednik i trener Kung Fu Kluba Mortal Kombat kaže:

“Bila mi je velika čast i zadovoljstvo što je naš klub učestvovao na ovom seminaru, koji je okupio mnoge značajne ličnosti Evrope kada je riječ o ovom borilačkom sportu. Ovoj događaj, tj. naš odlazak na navedeni seminar podržala je općina Živinice i raduje nas da se možemo i u buduće osloniti na sredstva Budžeta.veliku zahvalnos klub je iskazao našem vijećniku Nailu Jusiću, koji svojim aktivnostima već duže vrijeme podržava naš klub, a samim tim i Tradicionalnu Wing Chun Kung Fu vještinu u BiH”.

Zanimljjivo je istaći da je Dražen Pantelić održao uspjelo predavanje na seminaru u Rumi, pod naslovom TWC vještina /tradicionalni Wing čun/, što je oko stotinu prisutnih pozdravilo aplauzima.

Večeras je tokom redovnog treninga Kung Fu Klub Mortal Kombat Živinice dodjelio svoje najviše priznanje Nailu Jusiću- Zlatnu plaketu, za nesebičnu pomoć pri realizaciji projekata kluba.

Nakon što je primio visoko priznanje Nail Jusić se zahvalio i rekao:

“Priznanje mi mnogo znači i to me dalje vezuje za ovaj uspješni klub, te ću nastojati pomoći u okviru svojih mogućnosti. Za naš grad je važno da djecu organizujemo da budu aktivna u raznim društvima, posebno sportskim, kako bi ih sklonili s ulice i pružili im korisnu alternativu, a to rade u Klubu Mortal Kombat. Pozivam sve koji to mogu, posebno poduzetnike, da pomognu rad klubova, jer je ove godine sport u Živinicama postigao najznačajnije uspjehe do sada. Imamo ŽFK Fortunu u Premijer ligi BiH,rukometaši Konjuha su treći u državi, Slaven se plasirao u Prvu ligu FBiH, a vrijedni pažnje su i uspjesi drugih klubava, kao što su borilački sportovi. Trebamo svi nastojati da održimo postojeći kvalitet, radimo na daljem omasovljenju sporta i uspjesi će biti još bolji”.

Pred članovima Kung Fu Klub Mortal Kombat Živinice predstoji dalji rad i napredovanje, te učešće na raznim takmičenjima, od kojih očekujemo vrlo dobre rezultate./Š.G./